Tekil mesaj gösterimi
Alt 13 Temmuz 2023, 12:15   #1
Çevrimdışı
Asi Ruh
Diamond Üye
Damat Paçası Tarifi




Damat Paçası Tarifi
Www.TrendForum.Net



Damat Paçası - Bursa
Bursa düğün geleneklerinde gelinin annesi tarafından yapılır. Özel gün yemeği olarak Bursa mutfağında yaygın olarak yapılmaktadır.

Tavuğu Haşlamak için Malzemeler
6 – 8 adet tavuk baget
1 adet havuç
1 adet soğan
8 – 10 tane karabiber
1 adet defne yaprağı
7 – 8 su bardağı su

Yufka için Malzemeler
3 adet yufka
½ su bardağı ayçiçek yağı
2 – 3 su bardağı tavuk suyu

Yoğurtlu Beşamel için Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı su
3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 diş sarımsak
Tuz

Üzeri için Malzemeler
Tereyağı
Pul biber

Tavuğu haşlamak için;
Tencerenizin içerisine tavuk bagetlerinizi alın.
İçerisine iri doğranmış havuç ve soğanı alın.
Tane karabiber, defne yaprağı ve su ilave edip, haşlayın.

Yufka için;
Yufkalarınızı 3 parmak genişliğinde parçalara ayırın.

Hazırladığınız yufkaları üst üste olacak şekilde cam fırın kabınıza aralarına ayçiçek yağı sürerek yerleştirin.

200 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika yufkalar kızarana kadar pişirin.

Beşamel için;
Küçük bir tencereye tereyağı ekleyin ve eritin.

Un ekleyip kokusuna çıkana kadar 2 – 3 tur çevirin.

Ayrı bir kaseye su, yoğurt, yumurta, ezilip ince doğranmış sarımsağı alın ve tel çırpıcıyla karıştırın.

Tencerenin içerisine alın ve beşamel kıvamına gelene kadar karıştırıp kenara alın.

Birleştirmek için;
Haşladığınız tavukları didikleyin, tuz ve karabiberle lezzetlendirip, kenara ayırın.

Kızaran yufkalarınızı fırından alın üzerine 3 – 4 kepçe tavuk suyu gezdirerek ıslatın. Didiklediğiniz tavukları ıslattığınız yufkaların üzerine yayın.

Hazırladığınız yoğurtlu beşameli tavukların üzerine yayıp fırına alın ve 7 – 8 dakika suyunu biraz çekene, beşameli biraz renk alana kadar pişirin.

Tereyağı ve pul biberi küçük bir tavada kızdırın.
Fırından çıkan damat paçanızın üzerine gezdirerek servis edin.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt