18 Temmuz 2023, 09:08
|
#1
|
Çevrimdışı
Banlı Üye
|
Hint Yemekleri
Hint Yemekleri Www.TrendForum.Net
Yöresel çok sayıda Hint yemeği vardır. Bunlar hazırlanış bakımında ülkenin farklı yörelerine göre değişebilir. En çok bilinen Hint yemekleri tarifleri kendi içerisinde ayrılır. Bu yazıda sizler için Hint yemek kültürü ve mutfak alışkanlıklarını bir araya getirdik. Herhangi bir ailenin akşam yemeği sofrasında ya da özel bir kutlama sırasında en çok hangi çeşitler tercih ediliyor, Hint geleneksel yemekleri nelerdir, Hindistan seyahatinizde hangi ürünlerin ağırlıkta olduğu bir menüyle karşılaşacaksınız, hepsini detaylandırdık.
İdli
Hintlilerin en çok tüketilen kahvaltısıdır. Fermente olmuş pirinç ve mercimekten oluşur. Yanında sambar ve domates sosu ile servis edilir.
Thali
Hint kültürünün ana yemeklerinden birisidir. Thali’nin anlamı aslında, yemek servis edilen yuvarlak tabaktır. Tek bir yemek değildir. Hindistan’a özel ekmek, pilav, yoğurt, sos, turşu, papadam ve özel sebzelerden oluşur. Elle yenir.
Uttapam
Farklı bir kreptir. En çok kahvaltılarda tüketilir. Hindistan’ın yöresel yemeklerinden biridir. Domates, lahana, Hindistan cevizi veya çeşitli sebzelerden hazırlanır.
Samosa
Hindistan’ın atıştırmalıklarındandır. Hamurun içerisine patates, soğan, bezelye ve bolca baharat eklenerek hazırlanır. Derin yağda kızartılır. Genellikle Hindistan’ın sokaklarında sıkça satılır.
Chana Masala
Köri ve çeşitli baharatlarla hazırlanan nohut yemeğidir. Bu şekilde sınıflandırılan sayısız Hint yöresel yemekleri vardır. Bunlar en çok tüketilen ve Hindistan’da karşılaşılan yemeklerdir.
HİNT ET YEMEĞİ Hindistan’da daha çok tavuk eti ve deniz ürünleri tercih edilir. Bu inançlarının bir gereğidir.
Ayrıca çoğu kesim vejetaryendir.
En çok bilinen Hint et yemeği: Tikka Masala’dır. Bu yemek kırmızı et veya tavuk eti ile hazırlanabilir.
İçerisinde Masala sosu, çeşitli baharatlar ve etler vardır.
Bu yemek dışında, Sığır Vindaloo, Murg Chatpata gibi et yemekleri de oldukça meşhurdur.
Tikka Masala
HİNT SEBZE YEMEĞİ En bilineni Kachoridir. Değişik sebze karışımları ile hazırlanır. Dal Makhani, Punjabi Samosa yine sıkça tüketilen sebze yemekleri arasındadır.
Hint usulü yemekler, Hindistan’ın çeşitli bölgelerine göre değişir. Hint mutfağı, Kuzey ve Güney olarak ikiye ayrılır:
Kuzey tarafta daha çok Moğol tarzı et pişirilip, dolayısıyla sıkça et tüketilir ve bolca baharat kullanılır.
Güney tarafı ise vejetaryendir.
Daha çok pilav, çeşitli baklagiller, yağlı tohumlar tüketilir.
Güney kısmının yemekleri, kuzeye nazaran daha acıdır, bu yüzden pek çok insan tüketemeyebilir.
Güney mutfağını ilginç kılan diğer bir özellik ise çatal, bıçak, kaşık gibi gereçlerin kullanılmamasıdır, neredeyse Güney bölgenin her yerinde el ile yemek yenir.
Kaynak:
nefisyemektarifleri
Son düzenleyen Asi Ruh; 07 Ağustos 2023, 13:54.
|
|
|