Tekil mesaj gösterimi
Alt 20 Temmuz 2023, 05:26   #1
Çevrimdışı
Asi Ruh
Diamond Üye
Kanlı Divane Ören Yeri (Türkiye, Mersin)




Kanlı Divane Ören Yeri (Türkiye, Mersin)
Www.TrendForum.Net



Kanlı Divane Ören Yeri, Mersin ilinin Erdemli ilçesinde yer alan bir ören yeridir. Ören yeri, Mersin'in 45 km batısında, Akdeniz kıyısında yer almaktadır. Kanlı Divane Ören Yeri, MÖ 5. yüzyılda kurulmuştur. Ören yer, Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerinde önemli bir ticaret merkezi olmuştur.

Kanlı Divane Ören Yeri, iyi korunmuş bir ören yeridir. Ören yerin en önemli yapıları arasında tiyatro, agora, kilise, su kemerleri ve tapınaklar bulunmaktadır. Ören yerde ayrıca bir de nekropol bulunmaktadır.

Kanlı Divane Ören Yeri, 1970 yılından beri kazılmaktadır. Kazılar sonucunda ören yerin önemli bir kültür merkezi olduğu ortaya çıkmıştır. Ören yer, günümüzde ziyarete açıktır.

Kanlı Divane Ören Yeri, Mersin'in önemli turizm merkezlerinden biridir. Ören yer, her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Ören yer, ziyaretçilerine geçmişe yolculuk yapma ve antik bir kentin atmosferini yaşama imkanı sunmaktadır.

Kanlı Divane Ören Yeri'nin adı, 13. yüzyılda bölgeye gelen Türkler tarafından verilmiştir. Türkler, ören yerin nekropolünde bulunan mezarlarda çok sayıda insan kemiği bulmuştur. Türkler, bu kemikleri kanlı bir savaştan kalma olarak düşünmüş ve ören yerine "Kanlı Divane" adını vermişlerdir.

Kanlı Divane Ören Yeri, ziyaretçilerine geçmişe yolculuk yapma ve antik bir kentin atmosferini yaşama imkanı sunmaktadır. Ören yer, her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlamaktadır.

__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt