Tekil mesaj gösterimi
Alt 02 Ağustos 2023, 07:09   #1
Çevrimdışı
Asi Ruh
Diamond Üye
Saint Pierre Kilisesi (Türkiye, Hatay)




Saint Pierre Kilisesi (Türkiye, Hatay)
Www.TrendForum.Net



Saint Pierre Kilisesi (St. Peter's Church), Türkiye'nin Hatay iline bağlı Antakya (Antioch) şehrinde bulunan tarihi bir kilisedir. Bu kilise, Hristiyanlık tarihinde büyük öneme sahip olan Antioch Antik Kenti'nin kalıntıları arasında yer almaktadır.

Saint Pierre Kilisesi, Hristiyanlık tarihinde önemli bir yer tutan Aziz Petrus'un, İsa'nın havarilerinden biri, ilk piskopos ve Roma Katolik Kilisesi'nin ilk papa olarak kabul edilen kişinin vaaz ettiği yer olarak bilinir. Kilise, İsa'nın öğrencilerinden biri olan Aziz Barnabas tarafından M.S. 1. yüzyılda inşa edilmiştir.

Kilise, yeraltı bir yapıya sahiptir ve genellikle "gizli kilise" olarak da adlandırılır çünkü Roma döneminde Hristiyanlara yönelik zulümler olduğunda ibadetler burada gizlice gerçekleştirilmiştir. Kilise, kayalara oyulmuş ve tavanı fresklerle süslenmiş bir mekandır. Fresklerde Hristiyan sembolleri, sahneler ve azizlerin tasvirleri yer almaktadır.

Saint Pierre Kilisesi, 1932 yılında keşfedilmiş ve 21. yüzyılda yapılan arkeolojik kazılarla restore edilmiştir. Günümüzde kilise, ziyaretçilere açık bir müze olarak hizmet vermektedir. Kilise, Hristiyanlık tarihi ve kültürüne ilgi duyan ziyaretçiler için önemli bir yerdir. Aynı zamanda, Hatay'ın turistik cazibe merkezlerinden biri olan kilise, bölgenin kültürel mirasına değerli bir katkı sunmaktadır.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt