Tekil mesaj gösterimi
Alt 03 Ağustos 2023, 01:45   #1
Çevrimdışı
Asi Ruh
Diamond Üye
Efes (Türkiye, İzmir)




Efes (Türkiye, İzmir)
Www.TrendForum.Net



İzmir Efes, Türkiye'nin İzmir şehri ve ünlü antik kenti Efes (veya Türkçe adıyla Efes) ifade eden bir terimdir. Efes, İzmir İli'ndeki Selçuk kasabası yakınlarında bulunan bir arkeolojik alan.

Efes, antik Yunan ve Roma medeniyetlerinde önemli bir şehirdi. Kütüphane of Celsus, Artemis Tapınağı (Antik Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri) ve yaklaşık 25.000 izleyiciyi ağırlayabilen Büyük Tiyatro gibi büyük yapılarıyla tanınıyordu.

Bugün Efes, popüler bir turistik mekan ve UNESCO Dünya Mirası alanıdır. Ziyaretçiler, iyi korunmuş kalıntıları keşfedebilir, mermer döşeli sokaklarda yürüyebilir ve şehrin eski ihtişamına bir bakış atabilecek antik yapıları hayranlıkla izleyebilirler. Teras Evleri, "Zenginlerin Evleri" olarak da bilinen yapılar, Efes'in zengin sakinlerinin günlük yaşamlarına ilginç bir bakış sunar.

İzmir kendisi, Türkiye'nin üçüncü büyük şehri olup bir liman kenti olarak önemli bir rol oynamaktadır. İzmir, zengin tarihi, canlı kültürel yaşamı ve güzel sahil şeridi ile tanınır. İzmir Efes'i ziyaret eden turistler genellikle şehirdeki diğer turistik mekanları da keşfetmek için zaman ayırır. İzmir'in tarihi Konak Meydanı, Saat Kulesi, Kemeraltı Çarşısı ve Kadifekale gibi noktaları da ziyaret edilebilir.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt