Tekil mesaj gösterimi
Alt 08 Ağustos 2023, 02:45   #1
Çevrimdışı
Asi Ruh
Diamond Üye
Adler Planetarium (ABD, Chicago)




Adler Planetarium (ABD, Chicago)
Www.TrendForum.Net



Adler Planetarium, Amerika Birleşik Devletleri'nin Chicago şehrinde bulunan ve astronomi ile ilgili bir müze ve gözlem evi olan bir kurumdur. 1930 yılında kurulan Adler Planetarium, Amerika Birleşik Devletleri'nin ilk gezegen müzesi olarak bilinir.

Adler Planetarium, Chicago'da Grant Park'ın güneydoğu kıyısında yer almaktadır. Müze, gözlem teleskopları, interaktif sergiler, gökyüzü simülasyonları ve astronomi ile ilgili diğer eğitici etkinlikler sunmaktadır. Ziyaretçiler, gök cisimlerini ve evrenin gizemlerini keşfetmek için interaktif sergileri ve gösterileri deneyimleyebilir.

Planetaryumun bir parçası olan Samuel C. Johnson Uzay Tiyatrosu, gözlemcileri evrende bir yolculuğa çıkarır. 3D projeksiyon teknolojisi ve diğer görsel efektlerle desteklenen bu tiyatroda, gökyüzü, yıldızlar ve gezegenler hakkında etkileyici bir sunum izleyebilirsiniz.

Adler Planetarium, ayrıca Astrofizik ve Gökbilim Araştırmaları Enstitüsü'ne ev sahipliği yapar. Bu enstitü, astronomi araştırmaları yapmak ve astronomi alanında eğitim sunmak amacıyla kurulmuştur. Enstitü, çeşitli araştırma programları, konferanslar ve astronomi etkinlikleri düzenler.

Adler Planetarium, hem yerel halk hem de turistler için popüler bir turistik cazibe merkezidir. Astronomiye ilgi duyanlar, evrenin sırlarını keşfetmek ve gökyüzünün büyüsünü deneyimlemek için bu müzeyi ziyaret edebilirler. Adler Planetarium, astronomiye meraklı insanlar için eğitici ve etkileyici bir ortam sunar.
__________________
Kahrolsun psikolojisi düzgün insanlar!
Yaşasın tam bağımsız ruh hastası BEŞİKTAŞ'lılar!
 
Alıntı ile Yanıt