Tekil mesaj gösterimi
Alt 03 Ekim 2023, 17:48   #1
Çevrimiçi
Beatrice
Bamya turşusu nasıl yapılır?




Bamya turşusu nasıl yapılır?
Www.TrendForum.Net

Malzemeler ( 1 kg.lık konserve kavanozu için)

Yarım kg. taze Bamya
1 çay bardağı sirke
2 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 çay kaşığı limon tuzu
5-6 diş sarmısak
Bamya turşusu nasıl yapılır?



Bamyaları yıkayıp, başlarını koni şeklinde kesin.
Sarımsakları ayıklayın. Kavanozun dibine ortadan ikiye bölerek 2 diş atın.
Bamyaları kavanoza yerleştirin. Aralarına ve en üstüne de sarmısak koyun.
Tuzu, limon tuzunu, ve sirkeyi bamyaların üzerine dökün.
En son kaynar haldeki suyu bamyaların üzerine çıkana kadar doldurun.
Ağzını sıkıca kapatıp ters çevirin.
Bir saat sonra kavanozu tekrar düz çevirebilirsiniz.
Bamya turşunuzu yemek için en az 10 gün bekleyin.
Turşunuzu açtıktan sonra dolapta veya soğuk bir yerde muhafaza edin.
Bamya turşusunun suyu kurulduktan sonraki ilk 10 gün içinde salyalı olur. 10 günden sonra giderek su normal turşu suyu halini alır.

Alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt