Tekil mesaj gösterimi
Alt 07 Ekim 2023, 12:29   #1
Çevrimiçi
Beatrice
Acur dolması




Acur dolması
Www.TrendForum.Net



Kuru reyhanlı acur dolması tarifi için malzemeler

15 adet acur (Ya da kurutulmuş acur)
1 orta boy soğan
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı kuru reyhan
200 g kıyma
1 çay bardağı bulgur
1 çay bardağı firik
2 yemek kaşığı zeytinyağı
8 adet kuzu pirzola

Kuru reyhanlı acur dolması Nasıl Yapılır

Acurları yıkayıp içlerini oyun. Eğer kuru acur ile yapacaksanız ipinden çıkartıp yüksek ateşte kaynar suyun içinde 3 dakika haşlayın. Daha sonra ateşi kısın ve yumuşayana kadar haşlayın. Ardından süzüp soğuk suyun içinde bekletin. İç malzemesini hazırlayana dek bu suyun içinde kalsın, daha sonra süzebilirsiniz.

Kıymayı bir kaba alın. Soğanı, sarımsakları, salçaları, tuzu ve baharatı ekleyip iyice yoğurun. En son zeytinyağını ekleyip tekrar yoğurun. İç malzemeyi acurların içine doldurun.
Kuzu pirzolaları tencerenin dibine yerleştirin. Üzerlerine doldurduğunuz dolmaları dik olarak yerleştirin. 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Düz bir tabakla dolmaların üzerini kapatın. Önce yüksek ateşte 5 dakika pişirin, daha sonra ateşi orta-kısık ateşe getirip 20-25 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın.

Alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt