|
Bursa'da 4 yıl boyunca kadavra olarak kullanılan cenazeyi ailesi teslim aldı
Bursa'da 4 yıl boyunca kadavra olarak kullanılan cenazeyi ailesi teslim aldı Www.TrendForum.Net

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde yaşayan 79 yaşındaki Kıbrıs gazisi İsmet Ermetinler, 2019 yılında vefat etti.
Ermetinler’in vasiyeti üzerine bedeni, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi’ne bağışlandı.
4 yıl boyunca kadavra olarak fakültedeki tıp eğitiminde bedeni kullanılan Kıbrıs gazisi emekli astsubayın cenazesi, toprağa verilmek üzere ailesine teslim edildi.
BUÜ Görükle Kampüsü içerisindeki Tıp Fakültesi amfilerinin önünde Fakülte Yönetimi tarafından, İsmet Ermetinler için teşekkür töreni gerçekleştirildi.
"Cenazesi üniversiteye teslim etmeden önce yıkandı"
Çok sayıda öğrencinin de katıldığı törende konuşan Oğlu Suphi Ermetinler, şu şekilde konuştu:
Babamın vasiyeti üzerine naaşını buraya kadavra olarak bıraktık. 1980’li yıllarda organ bağışı gündeme geldiğinde babam ilk bağışçılarındandı. Bizim de organ bağışı yapmamızda vesile olmuştur.
Fakat babamı kaybettiğimizde, organ nakli mümkün olmadığı için babamın vasiyeti kadavra olarak bırakılmasıydı. Annem toprağı da görmesini istediği için süreli olarak buraya bıraktık. 2 yıl boyunca burada kalacaktı. Ancak pandemi dönemi buraya girdiği için hocalarımızın ricasıyla bunu 4 yıla uzattık.
Ortalama 4 yılda 300-400 öğrenci olduğunu düşünürsek, 2,5 dönem öğrenci burada işlem yaparak geleceğe kendilerini hazırladılar. Birçok insanın hayatına da dokunacaklardır.
Farkındalık adına bunun daha fazla olması gerekiyor. Buradaki öğrencilerin dünya tıbbında her branşta isimlerini Türkiye olarak yazdırmaları için ellerinden geldiği kadar mücadelelerini sürdürmelerini istiyorum.
Cenazesi üniversiteye teslim etmeden önce yıkandı. Camide cenaze namazı kılındı. Ondan sonra üniversiteye teslim edildi. Bundan sonra kaldığı yerden, Bandırma’daki kabristanlığa defnedilmesidir. Dualarla defin işlemini gerçekleştireceğiz.
Alıntı