Tekil mesaj gösterimi
Alt 22 Ekim 2023, 14:39   #1
Çevrimiçi
Beatrice
Clam Chowder (amerikan mutfağı)




Clam Chowder (amerikan mutfağı)
Www.TrendForum.Net

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 1 orta boy soğan, ince doğranmış
  • 2 kereviz sapı (kesilmiş, uzunlamasına dörde bölünmüş ve dilimlenmiş)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı tavuk veya sebze suyu
  • 290 ml deniz tarağı konservesi
  • 1 su bardağı krema
  • 2 defne yaprağı
  • 400 gr patates, küp kesilmiş
  • Tuz ve Karabiber
Tavada Kruton için:
  • 2-3 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
  • 1/2 baget, küpler halinde kesilmiş
  • 3 yemek kaşığı taze doğranmış düz yapraklı maydanoz
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber






Clam Chowder
Nasıl Yapılır



  1. Tereyağını büyük bir tencerede ısıtın. Soğan ve kerevizi ilave ederek sık sık karıştırarak yumuşayana kadar kavurun.
  2. Un ekleyin ve iyice dağıtın.
  3. Et suyu, deniz tarağı suyu, krema, defne yaprağı ve patatesi ekleyerek karıştırın.
  4. Sürekli karıştırarak kaynama noktasına getirin, kıvam alacaktır. Kıvam almaya başladıktan sonra altını kısın, karıştırarak 20 dakika daha pişirin.
  5. Tuz, karabiber ve deniz tarağını ekleyerek, deniz tarağı hafif serleşene kadar 5 dakika daha pişirin.
  6. Kruton için, tereyağını büyük bir tavada eritin ve ekmek küplerini kızarana ve kavrulana kadar yaklaşık 2 ila 3 dakika tereyağında çevirin.
  7. Maydanozu ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. Afiyet olsun.


lezzet




__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt