Tekil mesaj gösterimi
Alt 06 Kasım 2023, 15:48   #1
Çevrimiçi
Beatrice
Bal kabağı salatası




Bal kabağı salatası
Www.TrendForum.Net



Malzemeler:

-45 gram küp doğranmış bal kabağı
-1 soğan
-240 gram kemiksiz tavuk eti
-1 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
-1 yemek kaşığı pekan cevizi
-60 gram karışık yeşillik
-40 gram kurutulmuş kızılcık

Sosu için;

-1 yemek kaşığı balzamik sirke
-2 tatlı kaşığı zeytinyağı
-Tuz
-Tarçın
-Karabiber

Nasıl yapılır?

-Sosu için, balzamik sirke, zeytinyağı, tarçın, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın.
-Küp doğranmış bal kabağı ve iri doğradığınız soğanları sosa ilave edip karıştırın.
-Karışımın fazla sosunu süzüp bir döküm tencereye alın. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 5-6 dakika pişirin.
-Kalan sosu bir fırça yardımıyla kuşbaşı tavuk etlerinin üzerine sürün. Tavuk etlerini iki santim kalınlığında doğrayıp fırındaki sebzelerin yanına ilave edin.
-Tavuk etleri ve sebzeler tamamen yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 18-20 dakika pişirmeye devam edin.
-Tavuk etli sebzeleri fırından alın. Üzerlerine akçaağaç şurubu sürüp pekan cevizi serpin.
-Tekrar fırına verip 3-4 dakika daha pişirin ve fırından alın. İri doğradığınız karışık yeşillikler ve kurutulmuş kızılcığı bir servis tabağına alın.
-Tavuk etli sebzeleri yeşilliklerin üzerine ilave edin. Kalan sirkeli sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapın.

alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt