Tekil mesaj gösterimi
Alt 09 Kasım 2023, 12:00   #1
Çevrimiçi
Beatrice
Mercimekli, Kaymaklı Ve Köz Biberli Meyhane Pilavı




Mercimekli, Kaymaklı Ve Köz Biberli Meyhane Pilavı
Www.TrendForum.Net

Malzemeler

  • 1 bardak yemeklik bulgur
  • 1 adet soğan (İnce doğranmış)
  • 1/2 adet havuç (Rendelenmiş)
  • 2 adet közlenmiş kırmızı kapya biber (İnce kıyılmış)
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • 1 kaşık tereyağı
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 kaşık kaymak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı zerdeçal






Mercimekli, Kaymaklı Ve Köz Biberli Meyhane Pilavı
Nasıl Yapılır



  1. Zeytinyağı ve tereyağını pilav tenceresine alın ve sırasıyla soğan ile havucu ekleyerek soteleyin.
  2. Köz biber ve kuru baharatları ekledikten sonra salçaları ilave ederek kavurmaya devam edin.
  3. Tavuk suyu, bulgur ve mercimeği ekledikten sonra kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin.
  4. Bulgur suyunu çekince altını kapatın ve kaymağı ilave edip karıştırarak demlenmeye bırakın.


lezzet






Alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt