Tekil mesaj gösterimi
Alt 10 Kasım 2023, 19:15   #1
Çevrimiçi
Beatrice
Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi




Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi
Www.TrendForum.Net



Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi için Malzemeler

1 kg taze bakla1 adet iri boy kuru soğan2 diş sarımsak1 tatlı kaşığı toz şeker2 çay kaşığı tuz½ su bardağı zeytinyağı1 adet limonun suyu1 yemek kaşığı dolusu unAyrıca:1 demet dereotuSos için:Sarımsaklı yoğurt

Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi Hazırlanışı

Baklaların iki ucunu yeşil fasulye ayıklar gibi kesin ve bol suyla iyice yıkayıp süzdürün. Baklaları derin bir kaba koyup üzerine limon suyu, un ve tuzu ekleyin. Tam üzerine çıkacak kadar da su ilave edin. Bu işi dikkatlice yapın çünkü baklaları bu suyuyla olduğu gibi tencereye aktaracağız.
Zeytinyağının yarısını geniş bir çelik tencereye koyup, orta ısılı ateşin üzerine oturtun. İncecik doğranmış soğanı ve yine incecik doğranmış sarımsağı ilave edip karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Şekeri katıp karıştırın.

Şimdi beklettiğiniz baklaları suyuyla beraber tencereye aktarın. Tuzunu katın, kalan zeytinyağını en üste gezdirin. Tencerenin kapağını kapatıp kaynayıncaya dek pişirin. Yemek kaynamaya başlayınca altını kısın ve kısık ateşte en az 55-60 dakika pişirin. Bakla biraz uzun pişer. Suyunu kontrol edin, az gelmesin. Soğuyunca ince doğranmış dereotuyla süsleyip, sarımsaklı yoğurtla servise sunun.

Alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt