Tekil mesaj gösterimi
Alt 10 Kasım 2023, 19:23   #1
Çevrimiçi
Beatrice
Buchteln Tarifi




Buchteln Tarifi
Www.TrendForum.Net

Buchteln Tarifi:
Hamuru için:
1 su bardağı ılık süt

1 buçuk yemek kaşığı toz şeker

1 adet yumurta

75 gram eritilmiş tereyağı

1 paket instant maya (10 gram)

3 su bardağı un

1 paket vanilya

Yarım çay kaşığı tuz

İçi için:
Tercihen koyu kıvamlı arzu ettiğiniz bir reçel
Üzeri için:
50 gram eritilmiş tereyağı

Pudra şekeri

Hamurunu hazırlamak için tereyağı, süt ve şeker bir kap içerisine alınıp, ocağın üzerinde erimeleri sağlanır.
Elde edilen karışım yoğurma kabına alınır ve ılındıktan sonra üzerine yumurta, vanilya ve tuz ilave edilip karıştırılır.
Son olarak maya ve bardakla azar azar un ilave edilerek, hafif ele yapışan yumuşak bir hamur elde edilir.
Eller hafif yağlanıp pürüzsüz, parlak bir hamur olana kadar yoğrulur (2-3 dakika).
Elde edilen hamur, yağlı bir kap içerisine alınır ve üzeri streç film ile kapatılıp, 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
24 santim kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt yerleştirilip, kelepçesi kapatılır.
Kalıbın kenarları eritilmiş tereyağı ile yağlanır.
Mayalanan hamur, eşit olacak şekilde 11 parçaya ayrılıp, beze yapılır.
Bezeler hafif unlu düz bir zemin üzerinde merdane veya elle çay tabağı büyüklüğünde açılır.
Ortasına 1 tatlı kaşığı reçel koyulup kapatılır ve yuvarlak şekil verilip,kapanma yeri alta gelecek şekilde, kalıba yerleştirilir.
Bütün bezeler bu şekilde yapılıp, bitirilir ve çok sıkı olmayacak şekilde kalıp içerisine dizilir.
Üzerlerine eritilmiş tereyağı sürülür ve hamurlara değmeyecek şekilde bir bez kalıbın üstü kapatılır.
Bu şekilde mayalanması için yarım saat kadar bekletilir.
Önceden ısıtılmış 190° fırında üzerileri altın sarısı oluncaya kadar pişirilir.
Pişen reçelli ekmek fırından alınır ve ılındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirilip servise sunulur.



Alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt