Tekil mesaj gösterimi
Alt 15 Kasım 2023, 12:16   #1
Çevrimiçi
Beatrice
Saray Mutfağında neden “Çini tabakta “ yemek yendiğini biliyor musunuz?




Saray Mutfağında neden “Çini tabakta “ yemek yendiğini biliyor musunuz?
Www.TrendForum.Net

Serçini de denilen başaşçı 12 usta aşçı ile birlikte padişahın yemeğini hazırlardı. Serçini aynı zamanda padişahın sofrasında ve elçi kabullerinde Divan’da kullanılan porselen yemek takımlarından da sorumluydu.

Osmanlı Saray Mutfağında çok sık kullanılan Çini tabak-porselenlerin kullanılmasının sırrı aslında basitti: ”Yemek tabaklarının Çini’den olması zaruridir. Zira Çin tabaklar ZEHRİ gösterir ve yemeğin zehirli olup olmadığını anlarsınız… Saray mutfağında bu çok önemlidir. Hakiki Çin toprağından yapılan gerçek Çin’i tabaklar eğer zehir varsa yemekte tabak üzerinde hemen lekeler oluşur ve kendini belirtir. Çin’i tabağı bu kadar hassastır…”

Alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt