Tekil mesaj gösterimi
Alt 15 Kasım 2023, 14:14   #1
Çevrimiçi
Beatrice
Limonlu Paluze Tarifi




Limonlu Paluze Tarifi
Www.TrendForum.Net




Malzemeler
5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı buğday nişastası
1 limonun suyu
1 çorba kaşığı file badem
Süslemek için:
1 tatlı kaşığı rendelenmiş beyaz çikolata
Taze nane yaprakları
Böğürtlen

Nasıl Yapılır

Nişastayı 1 bardak su ve limon suyu ile inceltin. Kalan suyu bir tencerede kaynatın.
Nişastalı suyu tencereye karıştırarak azar azar ilave edin. Sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın.
Üzerine şekeri ekleyip karıştırma işlemine devam edin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar kaynatın.
Ocaktan alıp file bademi ekleyin. Ilınmaya bırakın. Paluzeyi servis kaselerine paylaştırın.
Soğuyunca dilerseniz böğürtlen, taze nane yaprakları ve rendelenmiş beyaz çikolata ile süsleyebilirsiniz.
Limonlu paluze tatlısını, karışık hoşaf ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt