Tekil mesaj gösterimi
Alt 06 Aralık 2023, 14:23   #1
Çevrimdışı
Chloe
"Omne ignotum pro magnifico."
Mor Lahanalı Hamsi Sarma




Mor Lahanalı Hamsi Sarma
Www.TrendForum.Net



Mor Lahanalı Hamsi Sarma için
Malzemeler

Mor lahana (Yaprakları ince ve gevşek)
200 g hamsi (Kılçığı çıkarılmış)
1 su bardağı pirinç
1 kuru soğan (Yemeklik doğranmış)
Bir avuç çam fıstığı
Bir yemek kaşığı kuru nane
Yarım demet maydanoz (İnce kıyılmış)
Zeytinyağı
Tuz, karabiber

Mor Lahanalı Hamsi Sarma
Nasıl Yapılır

Pirinci 2-3 kez yıkayıp süzgece alın. Kuru soğanı zeytinyağında yumuşatın, çam fıstığını ekleyip birkaç dakika karıştırın.
İçine suyu süzülmüş pirinci ekleyip birkaç dakika kavurun. Ateşten alıp nane, maydanoz, karabiber ve tuzunu ekleyip soğutun.
En son içine kabaca doğranmış hamsiyi ekleyip karıştırın.
Lahanayı ikiye kesip kökünü çıkarın ve bütün olarak tuzlu kaynar suya atın. 3-4 dakika haşlayıp soğuk suda şoklayın.
Yapraklarını sarmalık hazırlayın ve içi 1’er tatlı kaşığı kadar koyup sarın, bir tencereye sıralayın.
Üzerine 1 su bardağı su ve biraz tuz ekleyip orta ateşte 25 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.


lezzet.com.tr
__________________


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.


: ( :
Her hikayenin iki tarafı vardır.


 
Alıntı ile Yanıt