Tekil mesaj gösterimi
Alt 16 Aralık 2023, 22:17   #1
Çevrimiçi
Beatrice
Marlenka Pasta




Marlenka Pasta
Www.TrendForum.Net



Malzemeler:

Hamuru için:

-Yarım çay bardağı süt
-Yarım çay bardağı yoğurt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı toz şeker
-2 yumurta
-1 tatlı kaşığı karbonat
-5 su bardağına yakın un

Kreması için:

-3 çay bardağı süt
-3 poşet pasta kreması

Islatmak için:

-1 çay bardağından az süt

Nasıl yapılır?

-Hamuru için malzemeler yoğurma kabına alınıp karıştırılır.
-Yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
-Hamur 6 veya 8 parçaya bölünüp her biri pasta tabağı büyüklüğünde açılır.
-Tabak boyutunda kesilip her biri 190 derece fırında 8-10 dk üzeri pembeleşene kadar pişirilir.
-Siz diğer hamuru açıp hazırlayana kadar fırına koyduğunuz pişecektir.
-Servis tabağına ilk pişen bisküvi alınır üzeri hafifçe süt ile ıslatılır.
-Süt ile çırpılarak hazırlanan pasta kremasından üzerine sürülür.
-Diğer pişmiş yuvarlak hamur üzerine koyulur.
-Tekrar süt ile ıslatılıp krema sürülür. Bu şekilde 5-6 kat hazırlanır.
-Artan hamurları pişirdikten sonra streçe sarıp buzluğa koyabilirsiniz.
-Kenarlarda kalan kırıntılar rondoda çekilip ufalanır.
-Pastanın en üst kısmı ve kenarlarıda krema ile kaplandıktan sonra rondoda çekilen kırıntılar pastanın her yerine serpilir.
-1 gece veya 5-6 saat dolapta dinlendirilen pasta dilimlenip servis edilir.
-Üzerine isteğe bağlı bal gezdirerek de servis edebilirsiniz.

alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt