Tekil mesaj gösterimi
Alt 14 Ağustos 2022, 10:12   #1
Çevrimdışı
KoJiRo
2. Nesil X-NAND Teknolojisiyle SSD Yazma Hızları İki Katına Çıkıyor




2. Nesil X-NAND Teknolojisiyle SSD Yazma Hızları İki Katına Çıkıyor
Www.TrendForum.Net



Blocks and Files, X-NAND teknolojisinin arkasındaki şirket olan Neo Semiconductor’ın ikinci nesil yongalar için veri yazma işlemlerini paralel hale getirerek depolama hızını iki katına çıkardığını iddia ediyor. X-NAND, bu şekilde daha ucuz olan ve daha büyük kapasitelerle gelen QLC flash ile birlikte SLC performansı sunabilir.



Neo Semiconductor’ın X-NAND mimarisi tüm flash bellek nesillerine uyarlanabiliyor. İkinci nesil ile birlikte X-NAND yongası, önceki neslin 1.600 MB/s hızına karşı 3.200 MB/s gibi veri yazma hızlarına erişebiliyor. Öte yandan gecikme tarafında da iyileştirmeler yapıldı, ancak bu konuda hiçbir ayrıntı açıklanmıyor.

Şirketin yeni nesil teknolojisi, 2-4 Ağustos tarihleri ​​arasında düzenlenen Flash Memory Summit etkinliğinde Best in Show (Best in Show) ödülünü almıştı. Neo Semiconductor’a göre, yeni teknoloji üretim maliyetinde veya kalıp boyutunda artış olmadan tüm üretim teknikleriyle uyumluluk gösteriyor.



Hangi depolama şirketlerinin X-NAND teknolojisini kullandığını henüz bilmiyoruz. Ancak gelecekte X-NAND ile ilgili daha fazla şey netleşecek. Neo Semiconductor’ın kurucusu ve CEO’su Andy Hsu şunları söylemişti:

“Bu ödül, BT sistemlerinde ve tüketicilerde artan performans darboğazlarını ele alan yenilikçi bir teknolojiyi NAND pazarına sunmak için verdiğimiz çabaları taçlandırıyor. X-NAND Gen1’e göre verimliliği iki katına çıkaran X-NAND Gen2, müşterinin daha büyük kapasite ve daha düşük maliyetli QLC bellek ile SLC benzeri performans elde etmesini sağlıyor. X-NAND Gen2, olağanüstü verim ve gecikme iyileştirmeleri sunarken üretim maliyetlerini artırmayan sıfır etkili mimari ve tasarım değişiklikleri içeriyor.”

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt