Tekil mesaj gösterimi
Alt 11 Ocak 2024, 13:11   #1
Çevrimdışı
KoJiRo
Microsoft, Not Defteri İçin Yapay Zeka Yazma Yardımı Özellikleri Ekleyecek




Microsoft, Not Defteri İçin Yapay Zeka Yazma Yardımı Özellikleri Ekleyecek
Www.TrendForum.Net



Microsoft, en eski uygulamalarından biri olan Not Defteri’ne yapay zeka yetenekleri getirmeye hazırlanıyor gibi gözüküyor.

Tanınmış Windows kod meraklısı PhantomOcean3, X hesabında Not Defteri’nin Windows 11 11.2312.17.0 sürüm numaralı yeni test sürümünün ekran görüntüsünü yayınladı. Burada “Yeniden Yaz”, “Kısalt”, “Uzat”, “Tonu değiştir” ve “Biçimi değiştir” gibi seçeneklerle “Ortak Yazar” adı verilen yeni bir menü seçimi dikkat çekiyor.

Açıkça görülen sonuç, Microsoft’un Not Defteri’nde bazı değişiklikler yaparak başkalarına yazı yazmalarında “yardımcı olmak” için bazı yapay zeka özellikleri sunacak olması. PhantomOcean3 takip eden gönderisinde Ortak Yazar’ın henüz işe yaramadığını belirtiyor. Bu özelliğin yakın gelecekte Windows Insider Programı üyelerinin test etmesi için açılacağını tahmin edebiliriz.

Eylül 2023’te Microsoft, Paint uygulamasının Windows 11 sürümüne Cocreator adı verilen bir yapay zeka sanat oluşturma özelliği ekledi. OpenAI’ın DALL-E yapay zeka modelini temel alan Cocreator özelliği, Kasım 2023’te tüm Windows 11 Paint kullanıcılarının kullanımına sunuldu.


Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt