Tekil mesaj gösterimi
Alt 17 Ocak 2024, 00:18   #1
Çevrimiçi
Astrea
Admin
Yumurta ve Süt Ürünleri İle İlgili İpuçları




Yumurta ve Süt Ürünleri İle İlgili İpuçları
Www.TrendForum.Net

YUMURTA VE SÜT ÜRÜNLERİ İLE İLGİLİ İPUÇLARI

* Yumurtaları katı haşlayacağınız zaman 12 dakikadan fazla haşlamayın.

* Yumurtaların haşlama suyuna tuz eklemeyin.

* Haşlayacağınız yumurtaların çatlamaması için yuvarlak kısımlarını bir toplu iğne ile delin.

* Mümkün olduğunca yumurtanın çiğ olarak kaldığı yemekleri ve sosları ev ortamında hazırlamaktan kaçının. Bu şekilde hazırladığınız yiyecekleri buzdolabında muhafaza edin ve 2 saat içerisinde tüketmeye gayret edin.

* Yumurtaları buzdolabında yıkamadan ve sivri uçları aşağı bakacak biçimde saklayın. Yumurtayı yıkama işlemini kullanmadan hemen önce yapın. Aksi takdirde bozulması hızlanacak ve dolaptaki kokuları içine emecektir.

* Krema, süt ve yoğurt gibi malzemeleri sıcak yemeklere ilave edecekseniz, yemeği kaynatmamaya özen gösterin.

* Yoğurt, çırpılmış yumurta gibi malzemelerle hazırladığınız terbiyeleri yemeklere katarken mutlaka yemeğin sıcak suyundan bir kepçe kadar içlerine yedirerek ılındırın. Aksi halde bu terbiyeler aniden sıcak yemeğe katıldıklarında kesilirler.
 
Alıntı ile Yanıt