Tekil mesaj gösterimi
Alt 03 Mart 2024, 14:10   #1
Çevrimiçi
KoJiRo
Filmlerdeki gibi! Gerçek uçan otomobil cep yakan fiyata tanıtıldı




Filmlerdeki gibi! Gerçek uçan otomobil cep yakan fiyata tanıtıldı
Www.TrendForum.Net

Alef isimli bir girişim, uçan otomobil konseptiyle MWC 2024'e damgasını vurdu. Havada 180 km menzil yapan araç neler sunuyor?



Uçan otomobil konsepti yıllardır hayatımızda bulunuyor. Birçok firma bu kapsamda çalışmalar yürütüyor olsa da, gerçek anlamda “kanatlı” bir araç henüz göremedik. Ancak Alef Aeronautics adlı bir girişim, MWC 2024 kapsamında uçan otomobil konseptiyle merak uyandırdı.

300 bin dolarlık Alef uçan otomobil neler vadediyor?

Alef Aeronautics, Barselona’daki Mobil Dünya Kongresi’nde uçan araba konseptinin yeni prototipini tanıttı. Alef olarak adlandırılan iki koltuklu elektrikli araç, yollarda gidebiliyor. Öte yandan dikey olarak iniş ve kalkış yaparak yerde 320 km havada ise 180 km’ye kadar menzilde uçabiliyor.



MWC 2024’te yer alan prototip, Alef’in sıkışık şehir yollarının hem altından hem de üstünden geçebilen vizyonunu sergiliyor. Şirket, ilk aşamada iki kişilik otomobiller geliştirerek, birçok şehirde yaşanan trafik sorunlarının hafifletilmesine yardımcı olacak.

İlk üretim modelinin yaklaşık 300 bin dolara mal olması öngörülüyor. Ancak Alef, uçan arabaları zaman içinde daha ucuz ve daha erişilebilir hale getirmeyi hedeflediğini belirtti. Uçan araçlar için yasal onay bekleyen şirket, 2025 sonuna kadar seri üretime başlamayı da planlıyor.

Uçan otomobil, havada gerçekleşecek kişisel taşımacılığın bir sonraki adımı olarak görülüyor. Hem şehir trafiğini azaltacak hem de otomobillerin daha verimli kullanılmasını sağlayacak. Şirket de işe gidip gelmeyi daha verimli hale getirmenin yolunu sunmak istiyor.



Kaynak
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt