Tekil mesaj gösterimi
Alt 23 Mart 2024, 17:53   #1
Çevrimdışı
KoJiRo
Kaşarlı Patlıcanlı Porsiyonluk Güveç




Kaşarlı Patlıcanlı Porsiyonluk Güveç
Www.TrendForum.Net



Kaşarlı Patlıcanlı Porsiyonluk Güveç Tarifi İçin Malzemeler

500 gram kuzu kuşbaşı et
2 adet büyük boy patlıcan
3-4 adet domates
3 adet yeşil biber
2-3 adet cin biber
1 adet kuru soğan
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Patlıcanları kızartmak için;

Sıvı yağ

Kaşarlı Patlıcanlı Porsiyonluk Güveç Tarifi Nasıl Yapılır ?

1 - Önce patlıcanları alacalı soyarak,tuz eklenmis suda bekletelim ve süzdürüp kuruluyalım.
2 - Tavaya sıvı yağ ekleyelim,yağ ısınınca patlıcanları hafif kızartalım fazla yağını alsın diye, havlu peçetenin üzerine alalım.
3 - Tavadaki yağı boşaltıp,etleri aynı tavada kapağı kapalı şekilde et suyunu salıp ,tekrar çekinceye kadar etleri kısık ateşte pişirelim.
4 - Yemeklik doğranmış kurusoğanı ve sarımsağı,tuzunu ,baharatları ekleyip kavuralım.
5 - Ardından biberleri ,salçayı tereyağını ekleyip kavuralım.
6 - Domatesleri ekleyelim,domatesleri fazla ezilmeden sıcak suyunu ekleyip kısık ateşte hafif sulu kalacak şekilde pişirip ocaktan alalım.
7 - Güveçlerin altlarına patlıcanı,üzerine pişirmiş olduğumuz et soteyi, paylaştırıp,üzerine rendelenmiş kaşarı serpelim.
8 - 200 derecede ısınmış fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirelim.
9 - Sıcak olarak servise hazır edelim. Afiyet olsun.
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt