Kaşarlı Patlıcanlı Porsiyonluk Güveç Tarifi İçin Malzemeler
500 gram kuzu kuşbaşı et
2 adet büyük boy patlıcan
3-4 adet domates
3 adet yeşil biber
2-3 adet cin biber
1 adet kuru soğan
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Patlıcanları kızartmak için;
Sıvı yağ
Kaşarlı Patlıcanlı Porsiyonluk Güveç Tarifi Nasıl Yapılır ?
1 - Önce patlıcanları alacalı soyarak,tuz eklenmis suda bekletelim ve süzdürüp kuruluyalım.
2 - Tavaya sıvı yağ ekleyelim,yağ ısınınca patlıcanları hafif kızartalım fazla yağını alsın diye, havlu peçetenin üzerine alalım.
3 - Tavadaki yağı boşaltıp,etleri aynı tavada kapağı kapalı şekilde et suyunu salıp ,tekrar çekinceye kadar etleri kısık ateşte pişirelim.
4 - Yemeklik doğranmış kurusoğanı ve sarımsağı,tuzunu ,baharatları ekleyip kavuralım.
5 - Ardından biberleri ,salçayı tereyağını ekleyip kavuralım.
6 - Domatesleri ekleyelim,domatesleri fazla ezilmeden sıcak suyunu ekleyip kısık ateşte hafif sulu kalacak şekilde pişirip ocaktan alalım.
7 - Güveçlerin altlarına patlıcanı,üzerine pişirmiş olduğumuz et soteyi, paylaştırıp,üzerine rendelenmiş kaşarı serpelim.
8 - 200 derecede ısınmış fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirelim.
9 - Sıcak olarak servise hazır edelim. Afiyet olsun.