Tekil mesaj gösterimi
Alt 22 Eylül 2022, 00:50   #1
Çevrimdışı
Er Şaban
Charismax
Xenforo İstatistik İlk Konu Tıklanmıyor Sorunu - Çözümü




Xenforo İstatistik İlk Konu Tıklanmıyor Sorunu - Çözümü
Www.TrendForum.Net

Bu çözüm daha önce paylaşıldı lakin her sitenin teması aynı olmadığı için %100 bir çözüm sağlamıyor..

Başlıkta bahsi geçen sorun sadece chrome tarayıcısı kullananlarda mevcut' biz genel olarak chrome tarayıcılarını varsayılan olarak ayarladığımız için minik ama önemli bir konu bu..

Bütün xenforo 2' lerde bu sorun mevcuttur... İstatistik'te çıkan ilk konular tıklanamıyor..

Bizimde bunu ne yapmamız lazım ? Tıklana bilirliğini sağlamak için site alt şablon linkini header kısmında scroll olarak oynatmamız lazım..

Bunu oynattığımızda sorunu çözüyor tıklana'bilir oluyor' lakin bu sorunun çözümü yeni bir sorun ortaya koyuyor onuda resimli göstergeden sonra yazıcam..

Şimdi bir arkadaş çözümü sağlamış onunda ne yaptığını burda paylaşıcam onun yaptığıda doğru bir çözümdür.. Mantık aynı ama çözümün getirdiği yeni bir sorun ortaya çıkıyor oda tema ile alakalı bir durum.. Özellikle yönetim'de olanlar için nedenini söylüycem.. burda ilk bu arada bu kendim anlattığım için tarzım biraz yorabilir ama detay seviyorum malesef..

Şimdi...

Admin panele giriyorsunuz..

Görünüm ve Diller
Sonra Şablonlara Giriyorsunuz

core_hscroller.less şablonunu aratıyorsunuz

İçine giriyorsunuz..

İçine girdikten sonra aşşağıdaki resimde olan kısımı buluyorsunuz o kısım tek zaten 34. satırda veya az biraz aşşağıya inin hemen önünüze çıkar



Gördüğünüz gibi scroll değerleri var orjinal default olarak

30px
-30px
şeklinde

Bu değerleri aşşağıda bir arkadaşın yaptığı şekilde yapıyorsunuz sorun ortadan kalkıyor ilk konuya tıklanma olayı çözümleniyor..




Şimdi bu sorun çözüldü... peki kimler için çözüldü ?
Header kısımı doğal yapıda kalan ve admin yönetici gibi olmayan kişiler için çözüldü...
Peki özel tema kullanıyorsanız ? bir yeni sorununuz ortaya çıkıyor..

Yöneticilerin en üstte header kısmında admin giriş ve raporların geldiği navbar sekmesi vardır' buton olarak bir kuşaktır bu .. her sitede farklıdır benimkisi özel tema olduğu için başkası yaptığı için bunun yapısı biraz farklı..

Bu sorun mobil'de başımıza geliyor... Tam diyorsun'ki şuna tıklıycaktım tıklıyorsun ama yanlışlıkla başka konuya giriyorsun.. yani bir ekran optimize sorunu çıkıyor karşımıza..

Bunuda deneyerek bulmak zorundasınız aynı yere değer olarak

5px
-5px

değil'de buraya mesela ben bunun ölçüsünü almışım ne girmişim..



18
-18

Olarak girmişim.. denemelerini yapmışım bana uygun olarak bu çözüm oldu mobilde atlama yapmıyor başka konulara tıklama sorununu ortadan kaldırıyor..

Bu arada bu scroll şablonudur.. bunun oynadığı yer etki ettiği yer header bölümü ile alt headerın arasıdır yani hava'dan kuş bakışı olarak 5 santim'lik bir yere etki ediyor.. alt şablonu site üzerinden kaydırma yapıyorsun bunun anlamı budur...

Benim footer bölümüm yok banner kullanıyorum ben bunu 18 yaptıysam sizinde bunu 13 ile 15 arasında bir oynama yapıp ortasını bulup sabitlemeniz gerekiyor...


Chome eğer bir güncelleme yaparsa yeni birşeyler olursa bu girdiğiniz değerleri normale çevirmeyide unutmayın...
Normalde istatistik sisteminin güncellenmesi gerekiyor güncellenene kadar bu bir çözümdür..
__________________
Ben sene
Sen mene
Takka tukka
Mukasko tukka
Lehzen ahzen
Kabren mahzen
 
Alıntı ile Yanıt