Tekil mesaj gösterimi
Alt 14 Ekim 2022, 21:44   #1
Çevrimdışı
Bahtiyar
Diamond Üye
SON DAKİKA: Bartın Amasra Maden Ocağında Patlama




SON DAKİKA: Bartın Amasra Maden Ocağında Patlama
Www.TrendForum.Net

Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğünde saat 18.15 sıralarında yer altında patlama meydana geldi. Patlama sonrası yer altında mahsur kalan işçiler olduğu öğrenildi.

İKİ BAKAN OLAY YERİNE HAREKET ETTİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, patlamanın meydana geldiği olay yerine hareket etti.

Vali Arslan, “Patlamanın nedeniyle ilgili henüz net bir bilgi yok. Saat 18.15 sıralarında eksi 300 kotta bir patlama olduğu bilgisi bizlere ulaştı. Eksi 250 kotta 74 tane arama-kurtarma ekibimiz çalışmalarına devam ediyor. Şu anda eksi 300 kotta 44 kişi, eksi 350 kotta da 5 kişi var. Bu işçileri kurtarma çalışmalarımız da devam ediyor. 8 kişi kendi imkanlarıyla kurtarıldı. Şu ana kadar 6 yaralımız çıkarıldı. Onlarda ambulanslarla hastanelere sevk edildi” dedi.

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır ise katıldığı canlı yayında “87 işçi yer altındaydı. 14 işçi madenden çıkarıldı” şeklinde konuştu.

AFAD’DAN AÇIKLAMA

AFAD, il müdürleri ile AFAD Sakarya Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü’nün bölgeye yönlendirildiğini duyurdu. AFAD’dan yapılan açıklamada “Geçmiş olsun Amasra! Kütahya, Eskişehir, Zonguldak ve Karabük İl AFAD Müdürleri ile AFAD Sakarya Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü bölgeye yönlendirilmiştir” denildi.


Kaynak: Sözcü
__________________
- Fazla "fedakarlık" fazla "vefasızlık" getirir.
 
Alıntı ile Yanıt