Konu
:
Karalama Sayfası
Tekil mesaj gösterimi
11 Nisan 2025, 15:17
#
2339
Beatrice
Yanıt: Karalama Sayfası
Derda
kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı
Eski inanışlarda yine yıl 2’ye ayrılır. Birinci bölüm Kasım günleri, ikinci bölüm Hızır günleri.
Şu an bu takvime göre Mart dokuzunu ya da dokuzun dokuzu ya da mart otuzu diye adlandırılan günlerdeyiz.
Bu günlerde ani hava değişiklikleri, gece hava sıcaklıkların düşmesi, yağmurların sertleşmesi ya da Şıvgın dedikleri sulu kar yağışları görülebilir. Hele ki dokuzun dokuzu dedikleri gün geldiğinde ( o gün kesin olarak bilinmiyor) fırtınalar, şimşekler, seller, sular akar.
Nisanın ortalarına da aprıl beş derler. Duydunuz mu bilmiyorum Kork Aprılın Beşin’den, camızı ayırır eşinden, hele hele on beşinden diye.
İklim değişikliklerini de göz önünde bulundurursak kayma felan derken işte Nisan ayına denk geliyor bu belirtiler genelde.
Yani keyfini çıkarın anın.
Bu saçma bilgi size 5 gümüşe patladı. Böylelikle borçlarınız birikiyor haberiniz olsun.
Ahah teşekkür ederiz
) ve evet duydum eskiler aprılın başı.. Büyük büyük dedemlerr ta o zaman İngilizce biliyormuş april demişler Nisan ayı için ya
Beatrice kullanıcısına özel mesaj gönder
Beatrice - Daha fazla Mesajını bul