Luc Besson’ın yönettiği Dracula filminden ilk fragman paylaşıldı. Léon ve Nikita gibi yapımlarla tanınan ödüllü yönetmen, en ünlü vampiri kendi bakış açısıyla beyaz perdeye taşıyor.
Yeni
Dracula uyarlamasından ilk fragman paylaşıldı. Leon, 5. Güç ve Lucy gibi yapımlarla adından söz ettiren BAFTA ödüllü yönetmen
Luc Besson, bu sefer ünlü vampir lordunun hikâyesine farklı bir bakış açısı sunuyor.
Filmde, 15. yüzyılda yaşayan Prens Vladimir karakterini
Caleb Landry Jones canlandırıyor. Eşini kaybettikten sonra Tanrı’yı reddeden Vladimir, sonsuz yaşam lanetine mahkûm edilerek Dracula’ya dönüşüyor. Yüzyıllar boyunca dolaşmaya mahkûm edilen tek umudu, kaybettiği aşkını yeniden bulmak.
Fragmanda dikkat çeken diyaloglar arasında “Hikâyeni anlat” diyen bir karaktere Dracula’nın verdiği yanıt öne çıkıyor: “400 yıl önce, bir rahipten Tanrı’nın eşimi bağışlamasını istedim. Bağışlamadı.” Dracula’nın “Tanrı’na söyle, hayatım artık ona ait değil,” sözleri de fragmanın çarpıcı anlarından birini oluşturuyor.
Dracula’nın Dönüşü Yeni Yüzlerle Beyaz Perdeye Taşınıyor
Filmin kadrosunda Oscar ödüllü
Christoph Waltz rahibi canlandırırken,
Matilda De Angelis Maria rolünde ve
Zoë Bleu Sidel Elisabeta karakteriyle karşımıza çıkıyor.
Bram Stoker’ın Dracula romanından uyarlanan filmin senaryosunu da
Besson kaleme aldı.
Luc Besson, Deadline’a verdiği röportajda filmin çıkış noktasını şöyle açıklıyor:
“Aslında beni cezbeden Dracula değil, Caleb’di. Kendisiyle farklı roller hakkında sohbet ederken ’Dracula rolü sana çok yakışır’ dedim. Sonra düşündüm ve ’Ben bunu yazacağım’ dedim.”
Ödülü yönetmen filmde
Bram Stoker’ın klasik eserinin romantik yönünü ön plana çıkardığını belirtiyor:
“Bu, karısının reenkarnasyonunu 400 yıl boyunca bekleyen bir adamın aşk hikâyesi. Hikâyenin gerçek özü bu; sonsuz bir bekleyiş ve aşkın geri dönüşü.”
Film
Danny Elfman’ın müzikleriyle dikkat çekerken, görsel efektleri ve prodüksiyon tasarımıyla da dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. X-Men: First Class, Get Out ve Three Billboards Outside Ebbing, Missouri gibi yapımlardan tanınan
Caleb Landry Jones’un performansı da merakla bekleniyor.
Fransa’da
30 Temmuz 2025’te vizyona girecek olan film için Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki vizyon tarihi henüz açıklanmadı.
İşte Luc Besson’ın Dracula Filminden İlk Fragman | İZLE
Kaynak:
Deadline