üyelerimize Sorduk
''"Bir Kere Kullanılacak Hak ve Bitmeyen Kararsızlıklar"
Diyelim ki hayat size özel bir hak tanıyor. Ne piyango kazanma, ne ölümsüzlük, ne de gerçek aşkın kapıda belirmesi var. Bu hak yalnızca sizin hayatınızda, yalnızca bir kez ve sadece gerçekçi bir sorunu düzeltmek için geçerli.
Kumardan köşeyi dönme yok.
Evreni kurtarma yok.
Küçük ama etkili düzeltmeler var.
Mesela...
Kariyerinizde yıllardır tıkandığınız noktayı aşıp terfi mi almak?
Sosyal hayatınızda "kim bu herkesin sevdiği kişi?" diye anılmak mı?
Aşk hayatınızda yaşanan o "ama her şey güzel başlamıştı..." bölümlerini silmek mi?
Ama tek atımlık bir şans bu.
İptali yok.
İade yok.
"Bir daha düşüneyim" deme şansınız da yok.
Bastığınız anda hayatınızda bir şey değişiyor—umarız iyi yönde!
O yüzden asıl soru şu:
Bu hakkı şimdi mi kullanırdınız, yoksa "bir gün kesin lazım olur" diyerek cüzdanın arkasına mı saklardınız?
Eğer şimdi kullanırsanız, neyi değiştirirdiniz?
Eğer sonra için saklarsanız, ne olursa “tamam, şimdi zamanı” derdiniz?
@
Beatrice
|
Alıntı:
|
Şuan kullanmak isterdim, neden derseniz son zamanlarda kendimi çok bunalmış hissediyorum birşeyler değişsin istiyorum artık ve buna yaşadığım şehri değiştirmekle başlamak istiyorum. Sonrası sonra..
|
@
BerduŞ
|
Alıntı:
|
Kıyamet kopacakken her şeyden tövbe etmek için kullansam olur mu?
|
@
Tupac
|
Alıntı:
|
Ne kadar versem sonra pişman olurum. Ekstra bir pişmanlık yaşamamak için kullanmazdım bu hakkı.
|
@
Nichts
|
Alıntı:
|
Saklamam. Çünkü bazı şeyler zamanla düzelmez, zamanla sadece alışılır. Ben o tek hakkı, gerçekten bir şeyleri değiştirmek için şimdi kullanırdım. Geç kalmak istemem
|
@
Jayus
|
Alıntı:
|
Bu soruya cevabım, bir anlık hevesle “hemen şimdi” olurdu belki. Ama sonra dururdum. Çünkü ben böyleyim, her olasılığı düşünmekten uykusuz kalan. Bir kereye sıkıştırılmış bir değişim hakkıysa bu, onun ne kadar kıymetli olduğunu en çok ben bilirim. O yüzden, evet ben o hakkı hemen kullanmazdım. Cüzdanımın arkasında saklardım. Belki bir fotoğrafın arkasına iliştirirdim.
Çünkü şimdi değiştirsem bir şeyleri, ya diğer tüm duygularım yarım kalırsa? Ya bu yaşadığım sancıların bana katacağı anlamı kaybedersem?
Ama, eğer bir gün öyle bir an gelir ki, içimdeki ses bile susarsa "artık dayanamıyorum" dersem, işte o zaman çıkarır, o hakkı kullanırdım.
Neyi mi değiştirirdim?
Kendimi baştan yazmazdım. Ama o bir anı değiştirirdim.
O bir cümleyi, o bir vedayı, o hasreti. Belki de birini, gitmeden önce ilk kez gerçekten anladığımı gösteren o bakışı. O eksik kalan şey her neyse, onu tamamlamak isterdim. Ve eğer bu değişiklik, içimdeki o boşluğu biraz olsun dolduracaksa.
O zaman derdim: "Şimdi zamanı."
|
@
Mattmavi
|
Alıntı:
|
Tam şuanda kullanmak isterim.
Kariyerimle ilgili hayal ettiğim herşeyin zirvesindeyim.
Bundan sonrası simariklik olur.
Son ilişkimi iyisi ve kötüsü ile hiç yasanmamis sayardim.
|
@
Chiron
|
Alıntı:
|
Öğretmen olarak atanmak.
|
@
Undomiel
|
Alıntı:
|
Ben sonradan kullanmak isterim.
Şuanda hayatımdan memnunum. Her şey olması gerektiği gibi.
Ama bir kaç ay sonra sınavım var belge almak için onu hallerim ama istediğim gibi bir işe sahip olmak için kullanabilirim.
belkide bir hayalim var gerçekleşmesini istediğim ama hiç çabalamadığım onun içinde kullanabilirim.
|