Tom Cruise, bu yılki Onursal Oscar Ödülü’nün sahibi oldu. Cruise’la birlikte Debbie Allen ve Wynn Thomas da aynı ödüle değer bulundu.
Onursal Oscarlar’ın bu seneki sahipleri açıklandı. Hollywood’un ünlü aktörlerinden
Tom Cruise, 16 Kasım 2025 tarihinde Hollywood’daki Ray Dolby Ballroom salonunda düzenlenecek olan 16. yıllık Governors Awards gecesinde, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından Onur Ödülü’ne layık görülecek.
Bu yılki Governors Awards, sinema dünyasına büyük katkılar sağlamış dört ismi onurlandıracak.
Tom Cruise’un yanı sıra
Debbie Allen, Wynn Thomas ve
Dolly Parton da ödül almaya hak kazandı.
Dolly Parton, ayrıca Jean Hersholt İnsani Yardım Ödülü ile de onurlandırılacak.
Sinema Akademisi Başkanı
Janet Yang, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Bu yılın Governors Awards etkinliği, sinema topluluğumuza olağanüstü katkılarda bulunan dört efsanevi bireyi kutlayacak. Tom Cruise’un sinema topluluğumuza, sinema salonları deneyimine ve dublör topluluğuna olağanüstü bağlılığı hepimize ilham veriyor.”
Onursal Oscar Ödülü’ne Layık Görülen Tom Cruise’un Pandemi Sonrası Sinemaya Katkısı Vurgulandı
Cruise’un bu ödülü alması, onun pandemi sonrası sinema sektörüne yaptığı katkıların bir sonucu olarak değerlendiriliyor. 2022 yılında vizyona giren Top Gun: Maverick, dünya genelinde 1.489 milyar dolar hasılat elde ederek
Tom Cruise’un kariyerindeki en yüksek gişe hasılatı elde eden yapım oldu ve En İyi Film dahil olmak üzere altı dalda Oscar’a aday gösterildi.
Steven Spielberg, Akademi Adayları Öğle Yemeği’nde Cruise’a doğrudan, “Hollywood’un ve muhtemelen sinema dağıtım sistemini k*çını kurtardın. Ciddi söylüyorum, Top Gun: Maverick bütün sinema endüstrisini kurtarmış olabilir,” ifadelerini kullanmıştı.
Tom Cruise’un Oscar Geçmişi
Cruise, daha Born on the Fourth of July ve Jerry Maguire ile En İyi Erkek Oyuncu, Magnolia ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dallarında toplam üç defa Oscar adaylığı aldı.
Aktör bunların yanı sıra A Few Good Men, Risky Business, Vanilla Sky ve halen devam eden Mission: Impossible serisi gibi yapımlarla hem eleştirmenlerden hem de gişeden önemli geri dönüşler aldı.
Governors Awards töreni 16 Kasım 2025 tarihinde gerçekleşecek.
Kaynak:
AP News