James Gunn, Marvel ve DC’den Superman ve Spider-Man gibi karakterleri buluşturarak aynı filmde yer alabileceğini ima etti.
Çizgi roman evrenlerinin sınırları giderek silikleşiyor.
DC Studios’un başındaki isim
James Gunn, uzun süredir hayranların hayalini kurduğu
Marvel ve
DC ortak yapımı için kapıları araladı. Gunn’ın açıklamalarına göre, Spider-Man ve Superman gibi ikonik karakterleri aynı filmde görmek artık imkânsız değil. Her iki stüdyonun da bu fikre açık olduğunu belirten Gunn, olası bir crossover için “doğru proje, doğru zaman” vurgusu yaptı.
Rolling Stone ile yaptığı röportajda konuşan Gunn, “Bunun hakkında milyarlarca kez konuştuk. Bu çok kolaylıkla olabilir,” ifadesini kullandı. Ofisinde 1976 tarihli Superman vs. The Amazing Spider-Man: The Battle of the Century çizgi romanının bulunduğuna dikkat çeken yönetmen, bu tür bir crossover’ın sırf heyecan yaratmak için değil, sağlam bir hikâye temeline dayanarak yapılması gerektiğini belirtti.
Gunn, “Sadece Spider-Man ve Superman’in birlikte olması yeterli değil eğer ortaya çıkacak şey berbat olacaksa,” sözleriyle projenin ticari kaygılarla değil, yaratıcı bir vizyonla ilerlemesi gerektiğini vurguladı.
James Gunn, crossover fikrinin yalnızca hayran taleplerine cevap vermek için gündeme gelmemesi gerektiğini belirtti.
“Eğer bir Superman ile Spider-Man filmi yazacak olsam, bunu ‘insanlar böyle bir filmi görmek istiyor’ diye mi yapıyorum? Benim için bu, sadece birinin ‘bu gerçekten harika olacak’ demesiyle olur. Sadece para kazanmak için yapılırsa ilgimi çekmez.”
Yönetmen, Superman karakterine olan sevgisinin, yeni DC Sinematik Evreni’nin açılış filmini yazıp yönetme kararında belirleyici olduğunu da sözlerine ekledi. Gunn, “Ben Superman’i sevdim, bu yüzden o filmi yazmaktan heyecan duydum,” dedi. Aynı yaklaşımı Marvel ve DC karakterlerinin ortaklaşa yer aldığı olası bir projeye de taşıyacağını ifade etti.
Superman ve Spider-Man Crossover’ı Beyaz Perdede Gerçekleşebilir mi?
İki büyük çizgi roman devinin daha önce çizgi roman dünyasında farklı işbirliklerine gittiği biliniyor. 1976’daki ilk Superman ve Spider-Man karşılaşmasının ardından 1996’da DC Versus Marvel, ardından Amalgam Comics, Superman/Fantastic Four gibi ortak yapımlar yayımlandı. Ancak bu işbirlikleri sadece basılı yayınla sınırlı kaldı.
Sinemada ise 1988 tarihli Who Framed Roger Rabbit filmi,
Warner Bros. ve
Disney’in karakterlerini aynı perdeye taşıdı. Bu örnekte Bugs Bunny ve Mickey Mouse gibi ikonlar eşit süreyle sahne paylaştı.
Gunn, 2021’de de Harley Quinn ve Groot karakterleri üzerine bir proje hakkında Marvel ve DC yetkilileriyle görüştüğünü açıklamıştı. O dönemde “Herkes her şeye açık gibi ama gerçekten olur mu bilinmez,” diyerek olasılığı tamamen dışlamamıştı.
Superman ve Spider-Man’i aynı filmde görmek şu an için bir fikir aşamasında. Ancak
James Gunn’ın açıklamaları, geçmişte imkânsız gözüken bu tür projelerin yaratıcı bir zemin bulması hâlinde sinema perdesine taşınabileceğine işaret ediyor.
Kaynak:
Super Hero Hype