Tekil mesaj gösterimi
Alt 13 Mayıs 2022, 23:17   #1
Çevrimiçi
Astrea
Instagramda Çekiliş Yapmak Yasal mı?




Instagramda Çekiliş Yapmak Yasal mı?
Www.TrendForum.Net

Instagramda Çekiliş Yapmak Yasal mı?

Instagram’da işletme hesabına sahip kişi ve kurumların, son dönemde artan bir furya olan çekiliş kampanyalarının yasal boyutunu merak etmeleri, Instagram yasal çekiliş nasıl yapılır sorusunun hukuki boyutunu akıllara getiriyor. Belli önlemler ve ön bilgilendirmeler çerçevesinde yürütüldüğü takdirde sosyal medya çekilişleri yasaldır.



Türkiye’de çekiliş yapmak yasak mı?
Instagram çekilişleri, Milli Piyango Hakkında KHK’nin 41. maddesi uyarınca “karşılığı nakit olmayan her türlü eşya ve benzeri çekiliş tertibi” kapsamında ticari amaçlı, sosyal amaçlı ve yardım amaçlı çekiliş olarak kategorize edilen maddesine tabidir.

Özellikle büyük müşteri potansiyeli ve pazar hacmine sahip markalar için çekiliş öncesi izin ve denetimi Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü’nce yapılır. Bir işletme veya influencer, takipçi ve marka bilinirliğini artırmak amacıyla çekiliş düzenleme hakkına sahiptir ve rayiç bedeli 154 TL’yi geçmeyen bir promosyon ürünü ile çekiliş düzenleyebilir.

Son dönemde çekiliş kampanyalarına artan ilgi sebebiyle Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından alınan çekiliş tedbirleri ve yaptırımlar arttı.
 
Alıntı ile Yanıt