Johnny Depp, Ridley Scott ortaklığında geliştirilen Hyde adlı çizgi roman serisinde Mr. Hyde karakterine yüzünü verecek ve yaratım sürecine doğrudan katkı sunacak.
Johnny Depp, Ridley Scott ve yapım şirketi Mechanical Cake ortaklığında hayata geçirilen yeni çizgi roman serisi Hyde için ana karaktere yüzünü verecek ve projeye yaratıcı katkılarda bulunacak.
Yeni duyurulan seri, Robert Louis Stevenson’ın 1986 tarihli klasik eseri Dr. Jekyll ile Bay Hyde’dan (Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde) esinleniyor. Çizgi roman formatındaki yapıt, gelecek Cadılar Bayramı’nda yayımlanmaya başlayacak.
Mechanical Cake CEO’su Jesse Negron tarafından yaratılan Hyde, Dr. Jekyll’ın içindeki karanlık kişilik Mr. Hyde’ın zaferinden sonraki dönemi konu alıyor. Eser, Hyde’ın Londra’nın lağım tünellerine saklandığı ve başka insanları da Hyde benzeri yaratıklara dönüştürmek için bir serum kullandığı karanlık bir anlatı sunacak.
Karakter, Johnny Depp’in fiziksel özelliklerini taşıyacak ve oyuncu, karakterin yaratım sürecinin her aşamasına doğrudan katkı sağlayacak. Yapılan açıklamaya göre Hyde karakteri karanlık eğilimlerini hiçbir sınır olmadan özgürce keşfedecek.
Johnny Depp’den Hyde Çizgi Roman Projesi Hakkında İlk Açıklama
Johnny Depp, projeye ilişkin şu açıklamayı yaptı:
“Robert Louis Stevenson’ın ustaca yaratılmış karakterleriyle dolu bir evrende yer almak, Ridley Scott’ın vizyonuna dahil edilmek ve tüm bu süreci keşfetme şansı bulmak… Bu bana şaşırtıcı geliyor. Ridley gibi bir ustadan böyle bir güven görmek, delice ve aynı zamanda güzel.”
İki cilt olarak planlanan çizgi romanın senaryosu Jesse Negron ve Joe Matsumoto tarafından yazıldı. Eserin editörlüğünü Dave Elliott üstlenirken çizimler Gary Erskine ve Chris Weston tarafından yapılıyor. Projenin kreatif yönetimi Scott Free Kıdemli Başkan Yardımcısı Tom Moran, Infinitum Nihil Başkan Yardımcısı Jason Forman ve Mechanical Cake Mali İşler Sorumlusu Tom Sanders tarafından yürütülüyor.
Hyde grafik romanı, San Diego Comic-Con etkinliğinde Hall H salonunda düzenlenecek Hyde: When the Worlds of Graphic Novels and Movies Collide başlıklı panelde tanıtılacak. Panelde Jesse Negron, Dave Elliott, Tom Moran, Jason Forman ve Anthony Francisco yer alacak. Panel kapsamında, grafik roman ve sinema dünyasından yaratıcı isimlerin işbirliğiyle geliştirilen projelerin izleyiciyle nasıl buluştuğu ele alınacak.
Yeni Ortak Projeler Yolda
Scott Free ve Mechanical Cake ortaklığı, Hyde dışında iki yeni grafik roman projesi üzerinde daha çalışıyor. Bunlar; bilimkurgu-suç türündeki Modville ve İskandinav savaş temalı Nick isimli yapımlar olarak açıklandı.
Kaynak:
Variety