Guillermo del Toro imzalı Netflix filmi Frankenstein için yeni görseller paylaşıldı. Usta yönetmen, korku klasiğine yeni bir yorum getiriyor.
Gelecek sonbahar Netflix’te yayınlanacak olan Guillermo del Toro’nun Frankenstein film uyarlamasından yeni görüntüler paylaşıldı.
Oscar ödüllü yönetmen Guillermo del Toro, klasik hikâyeyi özgün bir bakış açısıyla yeniden yorumluyor.
Vanity Fair dergisi tarafından paylaşılan özel tanıtımda, filmden yeni görsellerle birlikte Guillermo del Toro’nun açıklamalarına da yer verildi.
Yönetmen, yapım hakkında, “Sadece güzel bir ayin yapıyoruz. Kiliseyi biz inşa etmedik, ama o kilisede yürekten, ruhu sarsan bir vaaz veriyoruz,” ifadelerini kullandı.
Frankenstein Filmi Guillermo del Toro için Özel Bir Yere Konumlanıyor
Del Toro, Frankenstein karakterine katkıda bulunan isimlerin önemini vurgulayarak, “Boris Karloff sonsuza dek yaşayacak. Bernie Wrightson sonsuza dek yaşayacak. Ama biz ne Karloff tadında yapıyoruz ne Bernie, ne de Mary Shelley,” dedi ve ekledi:
“Mary Shelley, Bernie Wrightson ve Boris Karloff benim için annem ve babam kadar önemlidir. Benliğimi onlar yarattı.”
Netflix’in Tudum etkinliğinde konuşan del Toro şu ifadeleri kullandı:
“Bu, benim için hayatımın büyük bir bölümünü kaplayan bir yolculuğun doruk noktası. Mary Shelley’nin Frankenstein’ını ilk kez çocukken okudum ve Boris Karloff’u yine aynı dönemde izledim. Bu benim için neredeyse dinsel bir deneyim gibi oldu. Canavarlar benim kişisel inanç sistemimin bir parçası hâline geldi.”
Del Toro sözlerine şöyle devam etti:
“Cronos, Blade, Hellboy ve özellikle Pinocchio gibi filmlerimde hep Frankenstein’dan izler vardı. İnsanlık ile canavarlar, yaratıcı ile yaratılan, baba ile oğul ilişkisi tekrar tekrar işlediğim temalar oldu.
“Bu filmi, elimde bir kamera bile yokken yapmak istiyordum ve 25 yılı aşkın süredir aktif olarak peşindeyim. Artık bu film benim biyografim gibi.”
Oyuncu Kadrosu Dikkat Çekiyor
Frankenstein, dâhi ancak kibirli bir bilim insanı olan Victor Frankenstein’ın ölü dokulardan hayat verdiği yaratığın, hem kendisinin hem de yarattığı varlığın trajik yıkımına yol açan deneyini konu alıyor.
Filmde Oscar Isaac (Victor Frankenstein), Jacob Elordi (Frankenstein’ın canavarı), Mia Goth (Elizabeth Lavenza) ve Christoph Waltz (Dr. Pretorius) başlıca rollerde yer alıyor.
Kadroda ayrıca Felix Kammerer, Lars Mikkelsen, David Bradley, Christian Convery, Ralph Ineson ve Charles Dance gibi isimler bulunuyor.
Netflix yapımı Frankenstein, “kanlı şiddet ve ürkütücü görüntüler” nedeniyle “R” yaş sınıfı ile derecelendirildi. Film, Kasım 2025 tarihinde Netflix’te yayınlanacak.
Kaynak:
Bloody Disgusting