Naruto’nun yaratıcısı Masashi Kishimoto, anime ve manga serisinin ilk baştaki planlarını ve zamanla nasıl değiştiğini anlattı.
Naruto serisinin yaratıcısı
Masashi Kishimoto, yıllar sonra yaptığı açıklamada serinin temel çatışmalarından biri olan “çalışkanlık ve azim ile doğuştan gelen yetenek” arasındaki dengeyi korumakta zorlandığını itiraf etti. İlk başta emekle her şeyin aşılabileceği mesajını vermek isteyen Kishimoto, serinin beklenmedik başarısı ve okur beklentileri nedeniyle bu vizyondan uzaklaştığını belirtti.
Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen
KONOHA EXPERIENCE etkinliğinde konuşan Kishimoto, hayranların uzun süredir tartıştığı bir konuya açıklık getirdi. Etkinlikte, Naruto’nun neden sıradan bir geçmişe sahip karakter olmak yerine “seçilmiş kişi” olarak yazıldığı sorusuna yanıt verdi.
Kishimoto açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Bu oldukça zorlayıcı bir soru, ancak konunun özüne iniyor. Başlangıçta Naruto’yu yoksul bir geçmişle mücadele eden bir karakter olarak yazdım. Bu konuda ortak noktalarımız var. Kırsal bir kasabadan gelip, umutsuzca tanınmak istemek ama kimsenin size şans vermemesi; çocukluğumu tanımlayan bu duyguları Naruto’ya emanet ettim. Naruto üzerinde çalışarak, yavaş yavaş dünya çapında insanlardan takdir görmeye başladım. Zamanla başkaları tarafından tanınma isteğim tatmin oldu ve karakteri yazmakta zorlanmaya başladım.”
Naruto’nun Hikâyesi, Gelecek Planları ile Değişim Gösterdi
Kishimoto, karakterin gelişim sürecini şöyle anlattı:
“Bu yazım tıkanıklığıyla mücadele ederken, soy bağları veya kan bağlarıyla ilgili bazı yollar olabileceğini düşündüm. Ayrıca beklentileri karşılama baskısının bir insan üzerinde ağır bir yük olabileceğini de fark ettim. Kendi bakış açımdaki bu değişimi Naruto’ya uyguladım. Bu fikirle ilgili vardığım sonuçları bir gün manga olarak çizmeyi düşünüyorum, bu yüzden lütfen sabırla bekleyin.”
Ünlü mangaka, Naruto ve Boruto serilerindeki iş akışının tamamen farklı olduğunu da vurguladı.
“Naruto’da hem hikâye hem de ana illüstrasyonlardan ben sorumluydum, Ikemoto arka planları çizmek ve gölge kopyaları çizmek gibi konularda yardımcı oluyordu. Boruto için ise Ikemoto hikâye ve ana illüstrasyonların tamamen başında. Bu gerçekten Ikemoto’nun mangası.”
Ukyo Kodachi’nin 52. bölümden sonra ayrılmasının ardından resmi Naruto X (eski adıyla Twitter) hesabı, serinin Kishimoto’nun orijinal taslağına göre devam edeceğini duyurmuştu. Bu süreçte rollerin evrildiği görülüyor.
Hayranlar Samurai 8’in (2019-2020) Weekly Shonen Jump’taki yayınının erken sonlandırılmasının ardından Kishimoto’nun bir sonraki mangasını merakla bekliyor. Kishimoto, serinin inişli çıkışlı dönemlerine rağmen kendi dengesini korumayı başardığını ve sağlıklı bir yaşam sürdürdüğünü de sözlerine ekledi.
Kaynak:
Anime Corner