Al Pacino, 1977 tarihli Star Wars filmindeki Han Solo rolünü neden reddettiğine açıklık getirdi.
Oscar ödüllü oyuncu
Al Pacino, Star Wars (Yıldız Savaşları) serisinin ikonik karakterlerinden Han Solo rolü için “servet değerinde” bir teklif aldığını ancak senaryoyu anlamadığı için teklifi geri çevirdiğini açıkladı.
Al Pacino, 1970’li yılların ortasında, The Godfather Part II filminde gösterdiği performansın hemen ardından Star Wars: A New Hope (Yıldız Savaşları: Yeni Bir Umut) için Han Solo karakteriyle ilgili bir teklif aldı.
Oyuncu Entertainment Weekly’ye verdiği yeni bir demeçte,
George Lucas’a ait senaryoyu anlayamadığını belirterek, “Senaryoyu aldım, okudum ve dedim ki: ‘Anlamıyorum.’ Uzaydan gelmiş gibiydim,” ifadelerini kullandı.
Rol, sonrasında
Harrison Ford’a verildi ve Ford’un kariyerini baştan sona şekillendiren bir noktaya yerleşti. Han Solo karakteri, yıllar içerisinde sinema tarihinin en sevilen figürlerinden biri hâline geldi.
Han Solo, Star Wars’taki Rolü için Yakın Dostuna Akıl Danışmış
Pacino, karar sürecinde yakın dostu
Charlie Loughton’dan görüş aldığını da belirtti:
“Senaryoya baktım ve arkadaşım Charlie Loughton’a gönderdim. Dedim ki: ’Sen ne düşünüyorsun?’ O da, ’Anlamıyorum Al, gerçekten anlamadım,’ dedi. Ben de, ’Ne yapacağız, ben de anlamıyorum,’ dedim.”
Al Pacino, bu süreci şu sözlerle özetledi:
“Bana bir servet teklif ettiler ama bilmiyorum. Hayır, dilini anlamadığım bir şeyi oynayamam.”
Oyuncu, kararından dolayı pişmanlık duymadığını belirterek durumu esprili bir dille yorumladı:
“Galiba, Harrison Ford’a bir kariyer yaratma havasındayım.”
İzleyicilerin karşısına son olarak The Ritual adlı korku filmi ile çıkan 85 yaşındaki Al Pacino, yakın gelecekte birden fazla filmle beyaz perde yolculuğunu sürdürmeyi hedefliyor.
Al Pacino’nun daha önce farklı sebeplerle reddettiği filmler arasında Close Encounters of The Third Kind, Days of Heaven, Apocalypse Now ve Rambo: First Blood gibi birçok iddialı yapım da bulunuyor.
Kaynak:
The Independent