Malcolm & Marie, isminden de anlaşılacağı üzere bir çiftin ilişkisine odaklanmaktadır.
Son çektiği filmin galasından oldukça tatmin olmuş bir şekilde gelen Malcolm ile tam da o filmle ilgili her şeye dair büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Marie gece yarısı evlerine varırlar. Malcolm’un kabına sığmaz neşesine karşın Marie’nin dizginlemeye çalıştığı hayal kırıklığı…
Bir süre sonra böylesine önemli bir gecede karakterlerin duygu durumlarında neden böylesine bir farklılık olduğunu öğrenmeye başlarız. Malcolm ile Marie, önce gala gecesinden başlayarak yıllardır süren ilişkilerini yavaş yavaş ortaya sermeye başlarlar. Çiftimiz, geçmişten günümüze kadar geçen tüm zamanı masaya yatırır. Öyle ki 106 dakika boyunca Malcolm ile Marie’nin dilinden ilişkinin neredeyse tüm dönemeçlerini, kırılma noktalarını öğreniriz. Yıllardır söylenmeyen, hep bir şekilde yutulan, hazmedilmeye çalışılan tüm zehir tek bir gecede veryansın eder. Zira zehri bir kere kusmaya başlayınca midedekilerin hepsi çıkana kadar rahat yoktur.
Kelimenin tam anlamı ile toksik bir iliskinin özetiydi. Yer yer kendi iliskilerimi de elden geçirmemi sağlayan bir film oldu. Fakat ben bu kadar ileri gider miydim emin değilim. Çünkü filmdeki ilişki bana göre sevgi değil bağımlılıktı. Benim gibi ilişkiler üzerine düşünmeyi seven biri iseniz bir şans verin. Yoksa açmaz sizi.