Thursday Murder Club, Netflix’te yayınlandığı ilk gün zirveye çıkarak K-Pop Demon Hunters’ı geride bıraktı ve eleştirmenlerden olumlu yorumlar aldı.
Netflix’te kısa sürede zirveye yükselen Thursday Murder Club, platformun bir önceki lideri KPop Demon Hunters’ı geride bıraktı. Film, yayına girdiği ilk haftada listenin en üst sırasına yerleşmeyi başardı.
Richard Osman’ın Türkçeye de tercüme edilen çok satan romanından uyarlanan Thursday Murder Club (Perşembe Günü Cinayet Kulübü), Netflix’te yayımlandığı ilk gün platformun zirvesine oturdu. Film, yalnızca saatler içinde en çok izlenen yapım oldu. Rotten Tomatoes’ta eleştirmenlerden %76 puan elde eden yapımın izleyici skoru ise %55’te kaldı.
Film, bir huzurevinde yaşayan ve boş zamanlarını eski dosyaları çözmeye adayan bir grup sakini konu alıyor. Ancak bu kez kendilerini kapılarının önünde işlenen gerçek bir suçun içinde buluyorlar.
Thursday Murder Club’ın başrollerde
Helen Mirren (Elizabeth),
Pierce Brosnan (Ron),
Sir Ben Kingsley (Ibrahim) ve
Celia Imrie (Joyce) yer alıyor. Kadroda ayrıca
Naomi Ackie, Richard E. Grant, Tom Ellis, David Tennant ve Daniel Mays bulunuyor. Yönetmen koltuğunda ise ilk iki Harry Potter filminin ve Home Alone’un başındaki isim olan
Chris Columbus oturuyor.
The Thursday Murder Club Filmi Övgü Topladı
Filmi değerlendiren izleyiciler, yapımı “ferahlatıcı bir soluk” olarak nitelendirdi. Bir izleyici, “Oyuncu kadrosu harika ve hikâye baştan sona sürükleyici. Gereksiz şiddet, cinsellik ya da küfür olmadan eğlenceli ve zekice kurgulanmış bir gizem. Kesinlikle tavsiye ederim,” ifadelerini kullandı.
Bir diğer izleyici, “Hem kitap hem film formatında bu sıcak cinayet gizemini çok seviyorum. Uzun zamandır bekliyordum ve hayal kırıklığına uğramadım. Dört ana karakterin kimyası kusursuz,” yorumunda bulundu.
Başka bir değerlendirmede ise, “Muhteşem bir kadro, görsel açıdan etkileyici bir uyarlama. Yalnızca kitapta bulunan mizah eksik kalmış” denildi. Bir diğer izleyici, “Klasik bir İngiliz cinayet gizemi. Kitapları severek okudum, filme de bayıldım. Karakterlerin ruhu gayet iyi yansıtılmış,” ifadelerini kullandı.
Columbus’tan Harry Potter Günlerini Hatırlatan Açıklama
Chris Columbus, New York galasının ardından verdiği söyleşide, bu projede çalışmanın kendisi için özel olduğunu dile getirdi.
Columbus, oyuncu seçim sürecine değinerek, “İlginç bir benzerlik var. Harry Potter’da ilk tercihlerimiz olan
Maggie Smith, Richard Harris ve
Robbie Coltrane evet demişti. 20 yıldır böyle bir şey yaşamamıştım. Bu filmde de
Helen Mirren, Ben Kingsley, Pierce Brosnan, Celia Imrie ilk tercihlerimizdi ve hepsi kabul etti,” dedi.
Columbus ayrıca, “İlk prova gününde, dört oyuncu bir arada oturuyordu. Bu, 160 yıllık İngiliz sineması demekti ve çok etkileyiciydi. Sesim titrediğini duyabiliyordum ama onların güveni bana cesaret verdi. Bu güveni film boyunca hissettik ve bence bu ekrana da yansıyor,” ifadelerini kullandı.
Kaynak:
Metro,
Tom’s Guide