Tekil mesaj gösterimi
Alt 15 Eylül 2025, 11:02   #1
KoJiRo
Kırılmış bir kalbin hesabı, bu dünyaya ağır gelir.
Ruh HalimKeyifli
3 Oscarlı Usta Yönetmen, Sıradaki Film Projelerini Açıkladı

3 Oscarlı Usta Yönetmen, Sıradaki Film Projelerini Açıkladı
Www.TrendForum.Net

Guillermo del Toro, Frankenstein sonrası yeni projelerini açıkladı. Oscarlı yönetmen, birbirinden iddialı iki ayrı yapımla geliyor.

Guillermo del Toro sinema kariyerine hız kaybetmeden devam ediyor. Toronto Uluslararası Film Festivali’nde Frankenstein filminin Kuzey Amerika prömiyerini gerçekleştiren Oscar ödüllü yönetmen, sıradaki projeleri hakkında bilgi verdi.

Del Toro, biri stop-motion uyarlama, diğeri ise live-action olmak üzere iki yapım üzerinde çalıştığını açıkladı.

Del Toro’nun hazırlık aşamasında olduğunu duyurduğu projelerden ilki, Nobel ödüllü yazar Kazuo Ishiguro’nun 2015 yılında yayımlanan ve Türkçeye Gömülü Dev adıyla kazandırılan The Buried Giant romanının stop-motion uyarlaması.

Hikâye, hayali post-Arthur dönemi İngiltere’sinde yaşayan yaşlı bir Britanyalı çifti konu alıyor. Çift, uzun vadeli anıları koruyamayan bir dünyada, belirsiz şekilde hatırladıkları oğullarını bulmak için komşu bir köye doğru yola çıkıyor.

Guillermo del Toro’dan Epik Bir Stop-Motion Geliyor

Guillermo del Toro, uyarlamaya dair şunları söyledi:

“Şu anda Kazuo Ishiguro’nun The Buried Giant romanının stop-motion uyarlamasını hazırlıyorum. Bu çocuklar için yapılmış bir yapım olmayacak. Gerçekten epik bir stop-motion olacak. Oyunculuk kapasitesini keşfedecek, stop-motion ile canlı aksiyon birleşiminde yapılabilecekleri gösterecek.”

Oscar Isaac ile Tekrar Buluşacak

Yönetmenin ikinci projesi ise Frankenstein filminde birlikte çalıştığı Oscar Isaac ile yeniden bir araya geleceği Fury isimli yapım. Del Toro filmi şöyle tanımladı:

“Oscar ile birlikte üzerinde çalıştığım bir film yazıyorum. Adı Fury. Nightmare Alley’nin gerilim unsurlarına geri dönüyor. Çok acımasız, çok şiddetli. My Dinner with Andre gibi ama her yemekten sonra insanları öldürmek üzerine.”

Guillermo del Del Toro ayrıca şiddetin farklı yönlerine dair ilgisini şu sözlerle dile getirdi:

“Birbirimize uyguladığımız şiddetle çok ilgileniyorum. Bunu zihinlerimizle yapıyoruz, ruhlarımızla yapıyoruz ve fiziksel olarak yapıyoruz. Artık yeni sorular var. 60 yaşıma geldim, kim olduğumu sormaktan baba ve oğul ilişkisine, ardından pişmanlığa geçtim. Şimdi pişmanlık on yılındayım, bu yüzden bolca pişmanlık bekleyin.”

Geçen ay Venedik’te dünya prömiyerini yapan Frankenstein, 17 Ekim’de sınırlı sayıda sinema salonunda vizyona girecek. Film, 7 Kasım’da ise Netflix’te izleyiciyle buluşacak.

Kaynak: Dark Horizons

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.

Alıntı ile Yanıt