The Descent serisi geri dönebilir. İlk filmin yönetmeni Neil Marshall, prequel için “birkaç fikri olduğunu” açıkladı ve yeni proje ihtimalini gündeme taşıdı.
Yeni The Descent (Cehenneme Bir Adım) filmi için umut verici gelişmeler gündemde. Yönetmen Neil Marshall, serinin geleceğine dair açıklamalarıyla hayranların ilgisini yeniden canlandırdı.
Korku sinemasının öne çıkan yapımlarından The Descent, 2005’te vizyona girmesinden bu yana türün klasikleri arasında anılıyor. Filmin yönetmeni ve senaristi Neil Marshall, 20 yıl sonra hikâyeyi yeniden ele alabileceklerini açıkladı.
Marshall, Metro’ya yaptığı açıklamada, “Hikâyeyi toparlamak için iyi olacağını düşündüğüm bir şey. Yıllar içinde pek çok başka seri değerlendirildi ama The Descent için hiçbir şey yapılmadı. Birkaç fikrim vari” dedi.
Yeni The Descent Filmi için Koşullar Uygun
Son dönemde The First Omen, Alien: Earth ve Prey gibi yapımların ön plana çıkmasıyla korku türünde prequel projelere olan ilgi artmış durumda.
Marshall da The Descent için bir ön hikâye fikrine sıcak bakıyor. Yönetmen, özellikle Sarah ve arkadaşlarının mağarada tırmanma ekipmanları bulduğu sahnenin genişletilebileceğini belirtti. “Mağaraya ilk inen madencilere ne olduğunu her zaman merak etmiştim,” ifadesiyle prequel’in potansiyel konusuna dair ipuçları verdi.
Başrollerinde
Natalie Mendoza, MyAnna Buring (The Witcher) ve
Shauna Macdonald’ın yer aldığı The Descent, kocasını ve kızını kaybeden Sarah’nın hikâyesine odaklanıyor.
Arkadaşlarının ısrarıyla bir yıl sonra düzenlenen mağara keşif gezisine katılan Sarah, dağlarda başlayan yolculuğun ardından keşfedilmemiş bir mağara sistemine giriyor. Ancak burada, tünellerin içinde saklanan kana susamış yaratıklarla karşılaşıyorlar.
Film, klostrofobik atmosferi, pratik efektleri ve oyunculuk performanslarıyla 2000’lerin en başarılı korku filmlerinden biri kabul ediliyor. Rotten Tomatoes üzerinde yüzde 87’lik bir puana sahip olan yapım, devam filmi The Descent Part 2 ile aynı başarıyı yakalayamadı ve rafa kaldırıldı.
Marshall, yeni bir proje için, “Bunun gerçekleşebileceğini kesinlikle görebiliyorum,” diyerek olumlu bir yaklaşım sergiledi. Yönetmenin sözleri, The Descent evreninin yeniden izleyiciyle buluşma ihtimalini tekrar gündeme taşıdı.
Kaynak:
The Playlist