Tekil mesaj gösterimi
Alt 11 Kasım 2022, 06:56   #1
Çevrimiçi
Beatrice
2023 Yılı Trafik Cezaları Açıklandı




2023 Yılı Trafik Cezaları Açıklandı
Www.TrendForum.Net


Her yıl trafik cezaları piyasa şartlarına göre yeniden değerlendirilerek açıklanıyor. Bu yıl da enflasyon oranı dikkate alınarak zamlı olarak açıklandı.

Trafik cezalarındaki zam oranı ne kadar?

Son dakika haberlerine göre 2023 yılı trafik cezalarına açıklanan 2023 yılı yeniden değerlendirme oranı kadar yani %122,93 oranında zam yapıldı. İlk kez yeniden değerlendirme oranı %100 ün üzerine çıktı. Netice olarak bu yıl 2023 yılında uygulanmak üzere trafik cezalarına %123 oranında zam yapılmış oldu. Geçen yıl trafik cezalarına %36 oranında zam yapılmıştı. Cumhurbaşkanı yeniden değerlendirme oranını düşürse sahi, trafik cezalarında bir indirim yapılması mümkün değil.

2023 yılında zamlı tarifelere göre cezalar ne kadar oldu?


Tabloda yer almayan başka cezalara da zam var mı?

Evet var. Özellikle yaya ve okul geçitlerinde, kavşak giriş ve çıkışlarında yayalara öncelik vermeyenlere, motosiklet sürücülerinden kask ve koruma gözlüğü takmayanlara, ayrıca araçlardan çöp atanlara ve trafik kurallarına genel olarak uymayanlara da artış oranında zamlı cezalı işlem uygulanacak.

Drift yapanlar yandı

Açıklanan tüm bu cezaların içerisinde benim en çok dikkatimi çeken drift/spin yapanlara uygulanacak olan 2022 yılındaki 9 bin 125 TL cezanın, yeni zam oranı ile birlikte 20 bin 342 TL olması. Amman dikkat.


Radar tespit cihazı olanlar dikkat!

Araçlarında radar tespit cihazı bulunduranlar da unutulmadı ve ciddi cezalar onlar için de hazırlandı. Bu tür cihaz tespit edilen araçlara 8.189 TL ile 12.346 TL arasında ceza uygulanacak.

Motosiklet sürücüleri ve beraberindekiler de dikkatli olsun lütfen

Karayolları Trafik Kanunu’nun 78/1-b trafik ceza maddesi gereğince de ceza kesilir. Maddeyi içeren kanunda “Motosiklet, motorlu bisiklet ve elektrikli bisikletlerde sürücülerin koruma başlığı ve gözlüğü, yolcuların ise koruma başlığı bulundurmaması ve kullanmaması” zorunludur. Bu kapsamda idari para cezası kask takmayana yani kullanmayana, eğer yolcu varsa ve onunda kaskı yoksa beraberinde ona da ceza kesilmektedir.

Keyifli sürüşler, sağlıklı günler. Kurallara uyalım, uymayanları uyaralım.


Alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt