Tekil mesaj gösterimi
Alt 18 Kasım 2025, 20:51   #4982
Regex
rgxadmn
Yanıt: İçindeki Cümleyi Söyle.

555K kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Bu en basit mevzu. İnsanlığın başına bela oldu maalesef. Zihnimizi de köreltti. Kısa videolar, kısa tweetler, reelsler, her şeyin basitini tüketiyoruz artık. İki manşetle, iki başlıkla güdüyorlar bizi.

Dediklerine katılıyorum, haklısın. Zihin tembelliğini pekiştiren önemli, hatta en önemli faktör de yapay zekâ oldu diyebilirim. Kullanımına karşı değilim, ben de veri analiz ettirirken derin araştırma modlarını kullanıyorum. Hatta en üst paketten ücretli sürümleri de bulunuyor. Ancak insanlar artık sosyal ilişkileriyle ilgili konularda bile ChatGPT ile sohbet ediyor, kendi metinlerini yazdırıp kendi düşünceleriymiş ya da kendi kalemlerinden çıkmış gibi paylaşıyor, hatta Suno ile şarkı ürettirip “AI” belirteci eklemeden paylaşarak kendilerini sanatçı ilan ediyorlar. Yine fotoğraflar konusunda da aynı problem var. Eskiden sadece filtre vardı, baktın mı anlıyordun. Şimdi millet özgüvensizlikten kendini yapay zekâyla bambaşka birine dönüştürüyor, “benim” deyip paylaşıyor. Eskiden böyle fakeleri Google görsellerde arattırıp bulabiliyordun; artık AI görseli sıfırdan ürettiği için al sana yasal sahtekârlık.

Yani algı yönetimi, manipülasyon ve dezenformasyon sadece bilgide değil, ne yazık ki dijital çağda her alana girdi; her şeyde mümkün. Faydalı amaçlar doğrultusunda ya da işini kolaylaştıracak ölçüde kullanıldığında mükemmel olsa da işte, sorun yapay zekâda değil; sorun yine onu yanlış kullanan insanda.

Alıntı ile Yanıt