Yoğun bir dönemden çıkan Paul Mescal, çalışma temposunu düşürmeyi ve 2028’deki Beatles projelerine kadar geri planda kalmayı hedefliyor.
Son yıllarda birbiri ardına pek çok projede yer alan
Paul Mescal, ödül sezonu tamamlandıktan sonra çalışma temposunu bilinçli biçimde azaltmayı düşündüğünü açıkladı.
29 yaşındaki İrlandalı oyuncu, bu süreçte hem kişisel yaşamına hem de farklı yaratıcı alanlara daha fazla zaman ayırmayı hedefliyor.
Sinema dünyasında çıkışını 2022 yapımı Aftersun ile yapan
Paul Mescal, bu filmle birlikte ilk Oscar adaylığını elde etti. Ardından 2024’te vizyona giren Gladiator II ile büyük bütçeli yapımlarda yer almaya başlayan aktör, son bir yıl içinde The History of Sound ve ödül sezonunda öne çıkan Hamnet gibi iddialı projelerde rol aldı.
Mescal, The History of Sound filmindeki rol arkadaşı
Josh O’Connor ile birlikte The Guardian’a verdiği röportajda, bu yoğun dönemin ardından daha seçici olmayı planladığını dile getirdi.
Paul Mescal, Beyaz Perde Kariyerine Ara Veriyor
Kariyerinin geldiği noktayı değerlendiren Paul Mescal, şu ifadeleri kullandı:
“Bu sürecin içindeyim ve kendimi çok şanslı hissediyorum. Ancak aynı yoğunlukta devam edemeyeceğimi de öğreniyorum.”
Çalışma temposunu “kısıtlamayı” düşünüp düşünmediği sorulduğunda ise oyuncu şu yanıtı verdi:
“Evet, sanırım bunu yapmam gerekecek. Kesinlikle. Ancak bu, mutlaka daha az çalışmak anlamına gelmiyor.”
Mescal, bazı projelerin oyuncudan duygusal olarak daha fazla şey talep ettiğini vurgulayarak şunları ekledi:
“The History of Sound gibi filmler sizi daha fazla tüketiyor. Aynı kuyudan sürekli su çekip, her seferinde gurur duyacağınız bir şey ortaya koymayı bekleyemezsiniz. Bu kısıtlamanın nasıl olacağını henüz bilmiyorum. Sahneyi özlüyorum; birkaç yıl boyunca yalnızca tiyatro yapacağım bir dönem de olabilir. Ayrıca kişisel hayatımda ilgilenmek istediğim başka önceliklerim de var.”
Geçici olarak geri planda kalmanın kariyerine zarar verip vermeyeceği sorusuna ise
Paul Mescal, bunun doğal bir endişe olduğunu kabul ederek şu değerlendirmede bulundu:
“Bu en büyük korku. Ama alternatif ne? Sevdiğim şeye karşı bir kırgınlık geliştirmek istemiyorum.”
İki Yeni Proje Yolda
Mescal’ın takviminde şu anda sınırlı sayıda proje bulunuyor. Oyuncu, 2028’de vizyona girmesi planlanan
Sam Mendes imzalı dört bölümlük Beatles antolojisinde Paul McCartney’yi canlandıracak. Yapımda John Lennon’ı
Harris Dickinson, George Harrison’ı
Joseph Quinn, Ringo Starr’ı ise
Barry Keoghan perdeye taşıyacak.
Bunun dışında Mescal,
Richard Linklater’ın yirmi yıla yayılan çekim sürecine sahip filmi Merrily We Roll Along’un belirli bölümlerinde yer almaya devam ediyor.
Öte yandan oyuncu,
Chloé Zhao yönetmenliğindeki tarihsel drama Hamnet için sürdürülen ödül kampanyasının merkezinde bulunuyor. Film, Mescal’ın canlandırdığı William Shakespeare karakteri ve
Jessie Buckley ile olan performanslarıyla Oscar yarışında adından söz ettiriyor.
Mescal, bu sürecin ardından gözlerden uzak kalmayı planladığını da açıkça dile getirdi:
“Tanıtım süreci bittiğinde, 2028’de Beatles filmleriyle geri dönene kadar kimsenin beni görmemesini umuyorum. İnsanlar benden biraz uzaklaşmış olur, ben de onlardan.”
Kaynak:
Variety