Return to Silent Hill’in düşük eleştirmen puanlarına rağmen yönetmen Christophe Gans, ünlü korku serisine yeni bir filmle geri dönmek istiyor.
Return to Silent Hill’in düşük eleştirmen puanlarına rağmen yönetmen Christophe Gans, ünlü korku serisine yeni bir filmle geri dönmek istiyor.
Return to Silent Hill filmi eleştirmenlerden son derece düşük notlar almasına rağmen, yönetmen Christophe Gans seriye yeni bir filmle geri dönmek istediğini açıkladı.
Daha önce 2006 yapımı Silent Hill uyarlamasını da yöneten Gans, korku oyunu serisinin sinemaya taşınmaya devam edebileceği mesajını verdi.
Christophe Gans, Variety’ye verdiği röportajda Silent Hill evrenine bakışını şu sözlerle anlattı:
“Eğer fırsatım olursa, Silent Hill’e bir kez daha döneceğiz. Silent Hill’e yalnızca harika bir video oyunu olarak bakmıyorum; onu modern bir sanat eseri olarak görüyorum. Son derece sivri ve deneysel bir tarafı var.
“Başka bir bölümü uyarlamak istiyorum, çünkü bazıları son derece iyi ve ilk filmden de, şimdi Return to Silent Hill’den de çok farklı. Bu dünyayı seviyorum ve pek çok kişinin iyi bir iş çıkardığımı düşündüğünü görebiliyorum.”
Return to Silent Hill Eleştirilerde Sınıfta Kaldı
Return to Silent Hill, eleştiri derleme platformu Rotten Tomatoes’ta eleştirmenlerden %16, izleyicilerden ise %30 puan aldı.
Film için yayımlanan değerlendirmelerde yapımın özellikle anlatı yapısı ve teknik unsurları tartışma konusu oldu.
Yayımlanan bir incelemede ünlü korku serisinden uyarlanan yapım için şu ifadelere yer verildi:
“2001 tarihli Silent Hill 2 oyunundan serbestçe uyarlanan Return to Silent Hill, Konami’nin efsanevi markasına yakışır özgün yaratık tasarımlarıyla atmosferik bir korku filmi olabilirdi. Ancak karmaşık hikâye yapısı, vasat görsel efektler ve aşırı oyunculuk tercihleri, Christophe Gans’in yirmi yıl sonraki yeni uyarlamasını ilk denemesi kadar tartışmalı hâle getiriyor.”
Gans’in yeni bir uyarlama konusundaki isteği, filmin eleştirel karşılanışına rağmen serinin geleceğine dair tartışmaları da yeniden gündeme taşıdı.
Yurt dışında 21 Ocak’ta gösterime giren Return to Silent Hill, gişede şu ana kadar 3,8 milyon dolar hasılat elde etti. Yapım Türkiye’de 13 Şubat’ta vizyona girecek.
Kaynak:
Games Radar