Emerald Fennell’ın başrollerinde yıldızları buluşturan Uğultulu Tepeler film uyarlamasından ilk yorumlar sosyal medyada yer bulmaya başladı.
İngiliz yazar Emily Brontë’nin 1847 tarihli klasik romanından uyarlanan ve yönetmen koltuğunda Emerald Fennell’ın oturduğu Uğultulu Tepeler (Wuthering Heights), ilk gösterimlerinin ardından eleştirmenlerden dikkat çekici yorumlar aldı.
Yeni uyarlamada Catherine Earnshaw karakterini Barbie yıldızı Margot Robbie, Heathcliff’i ise Frankenstein’dan Jacob Elordi canlandırıyor.
Uğultulu Tepeler vizyon öncesinde oyuncu seçimlerine yönelik tartışmalar, iddialı fragmanı, dönemine uygun bulunmayan kostümleri, tanıtım sürecinde oyuncuların verdiği demeçler ve tanıtım materyallerinde yer alan alıntılarla sık sık gündeme gelmişti.
Henüz vizyona girmeden geniş yankı uyandıran Uğultulu Tepeler, ilk gösterimlerin ardından eleştirmenlerce özellikle görsel dili ve oyuncu performanslarıyla öne çıkarıldı.
Uğultulu Tepeler Film Uyarlaması Hakkında Eleştirmenlerden Övgü Dolu Yorumlar
Variety yazarı Jazz Tangcay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
“Emerald Fennell’ın Uğultulu Tepeler uyarlaması yakıcı ve çarpık bir hikâye anlatıyor. Margot Robbie ile Jacob Elordi arasındaki kimya ve cinsel gerilim bambaşka bir seviyede. Yalnızca Emerald bir klasiği alıp ters yüz edebilir, sizi tutkuyla bağlayıp ardından ruhunuzu yerle bir edebilir. Kostümler, görüntü yönetimi ve yapım tasarımı karşısında hayran kaldığım, ustalıkla hazırlanmış olağanüstü bir gösteri. Buna takıntılı derecede âşık oldum.”
Televizyon programcısı Maude Garrett ise şu değerlendirmeyi yaptı:
“Uğultulu Tepeler tam anlamıyla kusursuz. Sadece görsel olarak kusursuz ve canlı çekimlere sahip değil, aynı zamanda özlem duygusunun zirvesini temsil ediyor. Film boyunca ve sonrasında sizi her şeyi hissettiriyor. Bu filmdeki her şeyi sevdim.”
Collider yazarı
Meredith Loftus da şunları paylaştı:
“Emerald Fennell’ın Uğultulu Tepeler yorumuna tekrar tekrar âşık olun. Göz alıcı set tasarımları ve kostümlerden çarpıcı görüntü yönetimine, Charli XCX’in müziklerinden Catherine ile Heathcliff’in tutkulu ve takıntılı aşk hikâyesine kadar film tüm bu unsurları sonuna kadar kullanıyor.”
Emerald Fennell: “Uğultulu Tepeler’i Birebir Uyarlayamazsınız”
Saltburn ve Promising Young Woman ile ses getiren yönetmen Emerald Fennell, Fandango’ya verdiği röportajda eseri kendi bakış açısıyla yorumladığını belirterek şu ifadeleri kullanmıştı:
“Bu kadar yoğun, karmaşık ve zor bir kitabı birebir uyarlayamazsınız. Uğultulu Tepeler’i çektiğimi söyleyemem; bu mümkün değil. Yapabileceğim şey, onun bir versiyonunu çekmek. Okuduğumda aklımda kalan ama tam olarak gerçek olmayan bir versiyon vardı. Olmasını istediğim ama kitapta yer almayan şeyler de vardı. Bu nedenle bu film hem Uğultulu Tepeler hem de değil.”
Uğultulu Tepeler filmi
13 Şubat 2026 tarihinde sinemalarda gösterime girecek.
Kaynak:
Digital Spy