Tekil mesaj gösterimi
Alt 04 Şubat 2026, 13:03   #1
KoJiRo
Kırılmış bir kalbin hesabı, bu dünyaya ağır gelir.
Ruh HalimKeyifli
Gerçek Olaylardan İlham Alan İtalyan Yapımı Suç Filmi Netflix İzleyicilerinden Övgü Topladı

Gerçek Olaylardan İlham Alan İtalyan Yapımı Suç Filmi Netflix İzleyicilerinden Övgü Topladı
Www.TrendForum.Net

Netflix’te yayına giren suç filmi Il falsario (Gerçek Sahtekâr), aldığı övgü dolu izleyici yorumları ile öne çıkıyor.

Netflix, gerçek olaylardan esinlenen yeni bir tarihî suç dramasını kataloğuna dahil etti. İtalya’nın çalkantılı savaş sonrası döneminde geçen Il falsario (Gerçek Sahtekâr – The Big Fake), ressam Toni Chichiarelli’nin hayatına odaklanıyor. Karakteri filmde Venuto al mondo ile tanınan Pietro Castellitto canlandırıyor.

Il falsario filmi, İtalya’da “Kurşun Yılları” olarak bilinen ve neo-faşist gruplar ile aşırı sol örgütlerin yol açtığı siyasi şiddetin ülkeyi sarstığı dönemde geçiyor. Roma sokaklarında portre çizerek geçimini sağlamaya çalışan yetenekli sanatçı Toni, zamanla sahte tablo üretimine yöneliyor.

Toni’nin ahlaki sınır tanımayan hırsı, onu galeri sahibi sevgilisi Donata için kusursuz kopyalar yapmaya ve Roma’da etkisini artıran suç örgütü Banda della Magliana adına çalışmaya sürüklüyor. Filmde Donata karakterine Giulia Michelini, Balbo’ya ise Edoardo Pesce hayat veriyor.

Netflix’in gerçek olaylardan uyarlanan yapımları arasındaki yerini alan film, araçlardan kostümlere ve müziklere kadar uzanan ayrıntılı dönem tasviriyle dikkat çekiyor. Yapım, politik gerilim ile gangster dramını bir araya getiren anlatımıyla izleyicilerin ilgisini topluyor.

Il falsario (Gerçek Sahtekâr) Filmi Kısa Sürede Övgü Dolu Yorumlar Aldı

23 Ocak 2026 tarihinde Netflix kütüphanesine eklenen Il falsario hakkında izleyicilerden övgü dolu yorumlar geliyor. IMDb kullanıcısı Pjames10 yapıma dair şu değerlendirmede bulunuyor:

“Spoiler vermek istemiyorum ama film hoş sürprizlerle doluydu. Kahramanın meşruiyet ile suç arasındaki gri alanda sürdürdüğü hayatı yavaş yavaş açığa çıkarıyor. Baştan sona dikkatimi çekti.”

2B-10101010 adlı kullanıcı ise filmi şöyle tanımlıyor:

“Entrika, duygu, hikâye ve oyunculuk… Filmde her şey var. Başlangıcı biraz ağır ilerliyor ama karakterleri tanıdıkça daha fazlasını görmek istiyorsunuz. Avrupa sinemasının güçlü örneklerinden biri olabilir.”

Luuthaiquangkhai adlı izleyici filme 10 üzerinden 9 puan verirken atmosferini özellikle övüyor ve şunları söylüyor:

“Bir soygun filmi bekliyordum, ancak bambaşka bir tarihî dram izledim. Güçlü karakterleri ve net motivasyonları olan bir hikâye anlatıyor.”

Eleştiri derleme platformu Rotten Tomatoes’ta Giulia S şu ifadeleri kullanıyor:

“Harika bir olay örgüsü. Güçlü karakterler. Etkileyici atmosfer. Çok keyif aldım.” Anthousa P ise değerlendirmesinde şunları kaydetti: “Edebiyat sevenler için yapılmış bir film. Hikâyeden çok anlatım biçimi öne çıkıyor. Güzel görüntü yönetimi, sağlam oyunculuk ve dengeli bir tempo var.”

Lucas P de yorumu şöyle tamamlıyor:

“Finalindeki sürprizle birlikte mutlak bir başyapıt. İzlenmesi gereken bir film.”

Gerçek Toni Chichiarelli Kimdi?

Antonio Chichiarelli gerçek hayatta ressamlığının yanı sıra farklı sahtekârlık yöntemlerinde de uzmanlaşmış bir isimdi.

1948 yılında Abruzzo’da doğan Chichiarelli, Roma’ya taşındıktan sonra sahip olduğu sahtecilik yeteneklerinin, bazı kaynaklara göre onu ülkedeki güçlü suç ağları için stratejik ve korunması gereken bir figür hâline getirdiği aktarılıyor.

Il falsario (Gerçek Sahtekâr) filmi Türkiye’de Netflix platformu üzerinden izlenebiliyor.

Kaynak: Mirror

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.

Alıntı ile Yanıt