A24, Texas Chainsaw Massacre markasının haklarını aldı. Korku klasiği için yeni bir dizi hazırlanırken aynı ekipten bir sinema filmi de geliştirme aşamasında.
A24, aylar süren bir teklif yarışının ardından Texas Chainsaw Massacre (Teksas Katliamı) serisinin sinema ve televizyon haklarını aldı.
İkonik korku markasından uyarlanacak televizyon dizisinin yaratıcı ekibinin başında, Strange Darling filminin yönetmeni ve The Long Walk uyarlamasının senaristi JT Mollner bulunuyor.
Projede yürütücü yapımcı olarak Glen Powell ve Dan Cohen, Barnstorm şirketi aracılığıyla yer alıyor. Yapımcı kadrosunda ayrıca Spooky Pictures’tan Roy Lee (Weapons) ve Steven Schneider (Paranormal Activity), Stuart Manashil (His House), Image Nation’dan Ben Ross (Late Night with the Devil) ile Exurbia Films adına Kim Henkel bulunuyor. Henkel, serinin ortak yaratıcısı olarak biliniyor.
Exurbia Films’ten Ian Henkel ve Pat Cassidy (Texas Chainsaw Massacre – 2022) ise yapımcı olarak görev alacak.
Texas Chainsaw Massacre Dizisi ve Yeni Film Geliştirme Aşamasında
Aynı yapımcı ekibi tarafından yeni bir sinema filmi de erken geliştirme sürecinde bulunuyor. Ancak JT Mollner bu projede yer almıyor.
Yapımın henüz oyuncu kadrosu ve dağıtım planının netleşmediği, daha önce gündeme gelen yayıncı olarak Netflix ihtimalinin de belirsizliğini koruduğu aktarılıyor.
Serinin haklarını 2017’den bu yana temsil eden Verve tarafından yürütülen süreçte, birçok stüdyo ve yaratıcı isim projeyle ilgilendi. Bu isimler arasında korku sinemasının yükselen yıldızları Oz Perkins ve Jordan Peele ile Neo western türünün öncülerinden Taylor Sheridan da bulunuyor.
Taze Bir Yaklaşım Hedefleniyor
JT Mollner, yeni Texas Chainsaw Massacre projeleriyle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:
“Kusursuz filmleri yeniden çekmekle ilgilenmediğimi söylemiştim ve ilk Texas Chain Saw Massacre kusursuz bir film. Tobe Hooper ve Kim Henkel, bugün bile korku sinemasının altın standardı olarak görülen, cesur ve çığır açıcı bir iş ortaya koydu. Bu dünyayı uzun soluklu biçimde keşfetme fırsatı doğduğunda, bunu hem taze bir yaklaşım hem de mevcut efsaneyi onurlandırma yolu olarak gördüm. Bu bakış açısı için A24’dan daha iyi ortaklar hayal edemem. Bu benim için büyük bir onur.”
Glen Powell ise şunları söyledi:
“Texas Chain Saw Massacre en sevdiğim filmlerden biri. Bir kuşak korku filmini tanımladı ve vizyona girişinden yarım yüzyıldan fazla zaman geçmesine rağmen hâlâ memleketimin en belirleyici yapımlarından biri olmayı sürdürüyor.
“Barnstorm’un bu ikonik marka ve seri için yeni bir sayfa açmasına katkı sunmaktan onur duyuyorum. A24 gibi güçlü bir çatı altında ve JT Mollner gibi vizyoner bir sinemacıyla, ayrıca üst düzey yapımcı ortaklarımızla çalışmak, böyle bir proje için hayal edebileceğim en iyi ekip.”
Yapımcı Kim Henkel de karar sürecine ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:
“Zor bir karardı ancak A24’un sınırları zorlayan tür filmlerine yaklaşımı ve sanatçılarla kurduğu yaratıcı ilişkiler onları güçlü bir seçenek hâline getirdi. Ayrıca JT Mollner, Roy Lee, Dan Cohen ve Glen Powell gibi isimlerden oluşan yapımcı ekibinin, gerçekten şaşırtıcı ve beklenmedik bir dizi ortaya koyma şansımızı artırdığına inanıyoruz. Testere mitolojisinin arka planında epik bir hikâye yatıyor.”
1974 tarihli ilk filmde, Teksas kırsalında yolculuk yapan beş genç, insan derisinden yapılmış maske takan bir kasap ve yamyam ailesinin hedefi hâline geliyordu. Korku sinemasında dönüm noktası olan yapım, yıllar içerisinde birçok devam macerasıyla kendisine geniş bir evren kurdu. Şimdi ise Texas Chainsaw Massacre için A24 ile birlikte yeni bir dönem başlıyor.
Kaynak:
Bloody Disgusting