Ses getiren korku filmi It Follows’un devamı niteliğindeki They Follow hakkında, başrol oyuncusu Maika Monroe’dan yeni bir açıklama geldi.
2014 yapımı It Follows (Peşimdeki Şeytan) filminin merakla beklenen devamı They Follow ufukta gözüktü. Devam macerası hakkında konuşan başrol oyuncusu Maika Monroe, son dönemlerde olumlu gelişmeler yaşandığını dile getirdi.
Yönetmenliğini Under the Silver Lake ile tanınan David Robert Mitchell’ın üstlendiği It Follows, 2014 yılında vizyona girdiğinde adından çokça söz ettirmeyi başarmıştı. Rotten Tomatoes’ta eleştirmenlerden %95 puan alan korku yapımı, türün hayranları arasında özel bir yer edinmişti.
İlk filmin başrollerinden Maika Monroe, Entertainment Weekly’ye verdiği röportajda devam filmine ilişkin beklentileri artıran ifadeler kullandı:
“Gerçekleşeceğine dair söylentiler dolaşıyor. O yüzden olumlu olmakta fayda var, çünkü son zamanlarda bazı iyi haberler duydum. Bakalım neler olacak.”
They Follow Hikâyeyi 10 Yıl İleriye Taşıyacak
It Follows, üniversite öğrencisi Jay’in ilk cinsel deneyiminin ardından, yalnızca kendisinin görebildiği ve yavaşça yaklaşan ölümcül bir varlık tarafından takip edilmesini konu alıyordu.
Filmin devamında yönetmen koltuğuna yine David Robert Mitchell’in oturması planlanıyor. Yeni hikâyenin, ilk filmden yaklaşık 10 yıl sonrasını ele alacağı aktarılıyor.
They Follow, 2023 yılında duyurulmuştu ancak prodüksiyon süreci çeşitli nedenlerle ertelendi.
Senaryo Aşaması Tamamlandı
Henüz çekim aşamasına geçilmese de Monroe’nun senaryoyu okuduğu belirtiliyor. Oyuncu, hikâyenin beklediğinden oldukça farklı bir noktaya gittiğini şu sözlerle anlattı:
“Jay’i nerede göreceğimizi hiç tahmin etmediğim bir yerde buluyoruz; bu da bana çok ilginç geldi.”
Monroe, izleyicilerin de benzer bir tepki verebileceğini belirterek şunları ekledi:
“‘Vay canına! Harika,’ dedim kendi kendime. Seyircinin de büyük ihtimalle buna benzer bir reaksiyon göstereceğini düşünüyorum. Kulağa klişe gelebilir ama aynı ekip yeniden bir araya geliyor ve hikâye hâlâ o dünyada geçiyor. Ancak ölçek daha büyük ve açıkçası bu projeden gerçekten çok heyecan duyuyorum.”
Maika Monroe It Follows’un ardından Longlegs, Villains ve Watcher gibi yapımlarla korku türünde adını daha geniş kitlelere duyurdu.
Kaynak:
Games Radar