Tekil mesaj gösterimi
Alt 24 Kasım 2022, 09:12   #1
Çevrimdışı
DeepSilence
Banlı Üye
TikTok milli güvenlik sorunu hale geldi




TikTok milli güvenlik sorunu hale geldi
Www.TrendForum.Net

Çin çıkışlı bir uygulamanın tüm dünyada böylesine büyük bir etki alanına sahip olması, özellikle ABD cephesinde endişe yaratıyor.

Nitekim TikTok’un ABD’li kullanıcılarının verilerini Çin hükumetiyle paylaştığı yönündeki iddialar sık sık gündeme geliyor. Uygulamaya dair bu endişeler FBI’da da karşılık bulmuş gibi görünüyor.

ABD Kongresinde konuşan FBI Direktörü Christopher Wray, TikTok hakkında çok endişeli olduğunu söyledi. Amerikalı kullanıcılara ait verilerin Çin tarafından kullanılabileceği yönündeki endişesi gündeme taşıyan FBI direktörü, öte yandan bu uygulamanın Amerikan gençliğinin beynini yıkamasından da endişe ediyor. Çin yönetiminin uygulamanın algoritmasına müdahale ederek, Amerikalıların belli başlı konularda Çin’in istediği videoları görmesini, dolayısıyla Çin’in istediği şekilde düşünmesini sağlayabilir. Bu da ABD için ciddi bir güvenlik sorunu demek. En azından FBI direktörü öyle olduğunu düşünüyor.

Hatırlarsanız bu endişeler daha önce de gündeme gelmiş, ByteDance bu endişeleri gidermek için Amerikalı kullanıcıların verilerini Amerika’da bulunan Oracle sunucularına taşımıştı.

ByteDance bu hamlesiyle endişeleri gidermeyi ve üzerindeki baskıyı azaltmayı hedefliyordu. Ancak kısa süre sonra ortaya çıkan bilgiler, ByteDance’in Oracle sunucularındaki verilerin de Çin hükumeti tarafından görüntülenebildiğini ortaya çıkardı. Bu da bu verilerin kullanımına dair endişeleri yeniden alevlendirdi.
 
Alıntı ile Yanıt