Tekil mesaj gösterimi
Alt 14 Mayıs 2022, 18:30   #1
Çevrimiçi
Beatrice
Fırında Ayvalı Et Tarifi




Fırında Ayvalı Et Tarifi
Www.TrendForum.Net

Fırında Ayvalı Et Tarifi




500 g dana kuşbaşı eti
1 adet orta boy ayva
2 adet orta boy kuru soğan
2 adet orta boy havuç
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet defne yaprağı
1 adet çubuk tarçın
1 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı yenibahar
Sıcak su

Fırında Ayvalı Et Tarifi Nasıl yapılır?

Soğanları ve havuçları soyun.
Havuçları yarım ay, soğanları da dörde bölerek doğrayın.
Ayvaların kabuklarını soyup dört eşit parçaya bölüp çekirdekli kısımlarını temizledikten sonra ince ince dilimleyin.
Zeytinyağını 'ta bir tencerede kızdırın. Dana kuşbaşı etlerini ekleyip yüksek ateşte mühürleyin.
Ardından ayva, havuç ve kuru soğanları ekleyip yüksek ateşte soteleme işlemini sürdürün.
Üzerine aromalarını bırakması için çubuk tarçın ve defne yaprağını ekleyin.
Ayvaların üzerine gelecek kadar sıcak su ekleyip 'ta kısık ateşte, kapağı kapalı tencerede 30-35 dakika kadar pişirin.
Pişme işlemi bitince çubuk tarçını çıkartıp tuz, karabiber ve az miktarda yenibaharı ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın.
Isıya dayanıklı bir fırın kabına aldığınız ayvalı et soteyi önceden ısıtılmış 200 derecelik 'da 20-25 dakika pişirin.

Afiyet olsun!
 
Alıntı ile Yanıt