Tekil mesaj gösterimi
Alt 24 Şubat 2026, 09:36   #1
heulwen
Men of Mayhem
Ruh HalimYorgun
Okula Başlama Yaşı Değişiyor mu?

Okula Başlama Yaşı Değişiyor mu?
Www.TrendForum.Net

Yusuf Tekin, ilkokula başlama yaşının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirterek konunun pedagojik boyutlarıyla tartışılmasının önemli olduğunu söyledi.

Aynı Sınıfta 66 Ay ve 84 Ay

Bakan Tekin, mevcut sistemde 66 aylık ile 84 aylık çocukların aynı sınıfta eğitim görebildiğini hatırlattı. Bu yaş aralığında bir yılın gelişim açısından ciddi fark oluşturduğunu vurgulayan Tekin, şu noktalara dikkat çekti:

İnce motor beceriler

Kas gelişimi

Öz bakım yeterlilikleri

Sosyal uyum ve akran ilişkileri

Tekin’e göre bu fark, sınıf içi dinamikleri ve öğrencilerin akademik başlangıç sürecini doğrudan etkileyebiliyor.

Pedagojik Değerlendirme Süreci

Bakanlık, okula başlama yaşının pedagojik, psikolojik ve gelişimsel yönlerini detaylı biçimde incelemeyi planlıyor. Tekin, kamuoyunda kapsamlı bir tartışma yürütülmesi gerektiğini ifade ederek, kararın bilimsel veriler ışığında şekilleneceğini belirtti.

Yeni Düzenleme Ne Zaman?

Olası değişikliğin önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetişebileceği ifade edilse de henüz net bir takvim açıklanmadı. Bakanlık, yapılacak değerlendirmeler ve saha araştırmaları sonrasında kamuoyuna ayrıntılı bir yol haritası sunacak.

Neden Önemli?

Uzmanlara göre okul öncesi ve ilkokul başlangıç dönemi, çocuk gelişiminin en kritik evrelerinden biri. Bu dönemdeki yaş farkı:

Akademik başarıyı

Özgüveni

Sosyal ilişkileri

Sınıf içi uyumu

uzun vadede etkileyebiliyor.

Okula başlama yaşına ilişkin yapılacak düzenleme, eğitim sisteminin temel yapı taşlarından biri olması nedeniyle hem velileri hem de öğretmenleri yakından ilgilendiriyor.

turkiyeegitim

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.

𐱅𐰭𐰼𐰃:𐱅𐰇𐰼𐰜𐰇𐰏:𐰚𐰇𐰔𐰓𐰔𐰇𐰤:𐰘𐰏𐰓𐰔𐰇𐰤

Şimdi senin o durgun ve her şeyden çekilmiş halini,
bir yaşam tembelliği sanıyorlar.

Alıntı ile Yanıt